0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Temmuz 2021 Salı 08:00:00 - Güncelleme:06 Temmuz 2021 Salı 08:00:00

Bağışıklığı güçlendirmek için uyku düzeni şart

Koronavirüs beslenme alışkanlığında da değişimi beraberinde getirdi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Ev ortamında hazırlanacak sağlıklı öğünler tercih edilmeli, yaz meyvelerini porsiyon ölçülerine dikkat ederek düzenli olarak tüketmeliyiz. Kuruyemiş tüketimine ve rafine şekere dikkat etmeliyiz" dedi.

Koronavirüs beslenme alışkanlığında da değişimi beraberinde getirdi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Ev ortamında hazırlanacak sağlıklı öğünler tercih edilmeli, yaz meyvelerini porsiyon ölçülerine dikkat ederek düzenli olarak tüketmeliyiz. Kuruyemiş tüketimine ve rafine şekere dikkat etmeliyiz" dedi. Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Vitamin ve antioksidan içeriği oldukça yüksek olan bu taze meyve ve sebzeler aynı zamanda koronavirüs sürecinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize de yardımcı oluyor. Uyku düzenine dikkat etmek ve güne erken başlamak sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yerleştirilmesinde önemli ve gerekli. Öğün planları kişiye göre değişmekle birlikte, minimum 2-2,5 litre su içmeye de özen göstermelisiniz. Bu gibi sağlıklı beslenme formüllerini dikkate alarak oluşturacağınız beslenme planınıza ek olarak düzenli bir egzersiz planı belirleyerek hem sağlığınızı hem de formunuzu koruyabilirsiniz."

Etiketler : Bağışıklığı güçlendirmek koronavirüs beslenme Dyt. Yıldız Melek Aksoylu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX