0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Mart 2019 Salı 14:13:00 - Güncelleme:05 Mart 2019 Salı 14:14:00

Türkiye’de üretilen Fiat Egea’nın sportif versiyonu Cenevre’de

Türkiye’de üretilen ve Avrupa’ya ihraç edilen Fiat Egea, Avrupa’da Tipo ismiyle satışta. Tüm donanımları ve tüm gövde tiplerinin ülkemizde üretildiği Egea’nın artık daha sportif bir seçeneği var ve bu seçenek ilk defa Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı.

TM Dijital Haber Merkezi

Geliştirme faaliyetlerinin birçoğunun ülkemizde yapıldığı ve Avrupa’da Tipo ismiyle satışta olan Fiat Egea, tüm dünyada büyük beğeni topluyor. 2015 yılında ülkemizde dünya prömiyeri yapılan otomobilin, 500 bininci üretimi geçtiğimiz günlerde banttan indirilmişti. Tüm donanımları ve tüm karoser seçenekleri ile ülkemizde üretilen Egea, bu sefer daha sportif versiyonu ile ortaya çıktı. Cenevre’de ortaya çıkan Egea Sport-Tipo Sport seçeneği, farklı bir görüntü ortaya çıkartıyor.

İlk kez Cenevre’de gösterimi yapılan Fiat Tipo/Egea Sport ile ilgili olarak Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Egea, 2018 yılında Türkiye’nin de dâhil olduğu; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA Bölgesi’nde 146 bin adet satışa ulaştı. İtalya’da geçtiğimi yıl 40 bin adetten fazla müşterinin tercihi olarak, yine kompakt sınıfta liderliği bırakmayan Egea/Tipo, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda başarısını sürdürmeye devam ediyor. Kompakt sınıftaki başarılı oyuncumuz, yeni tasarım özellikleri sunan versiyonlarıyla daha da güçlenerek Türkiye’yi gururlandırmaya devam edecek” yorumunda bulundu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX