0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Temmuz 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:02 Temmuz 2018 Pazartesi 00:00:00

En akıllı yıldız

Türkiye’de genç ve yeni kullanıcılarla buluşmayı hedefleyen Mercedes A-Serisi, “Yapay Zeka” gibi ilerici teknolojilerle yenilendi. Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “A-Serisi pazardaki kuralları yeniden belirlememizi ve premium segmentteki liderliğimizi korumamızı sağlayacak modellerimizin başında geliyor” dedi.

SEVDİ ÇAVUŞOĞLU

Yeni A-Serisi, Mercedes-Benz’in yalın tasarım felsefesinin bir sonraki adımını gözler önüne seriyor. Yeniden ele alınan ölçüler ve gövde oranlarıyla Mercedes-Benz A-Serisi’nin tasarımı yeniden yorumlanıyor. Yeni A-Serisi’nin sportif ve dinamizm odaklı dış tasarımı duyuları harekete geçiren bir görünüm sergiliyor. Aşağıya doğru kıvrılan motor kaputu ve krom süslemelerle meşale formlu gündüz farlarına sahip ince tasarımlı LED ön farlarıyla yenilikçi ön tasarım dinamik ve son derece çekici bir görünüme kavuştu. Tasarımı modernize edilen ve markanın imzası niteliğindeki ön ızgara ‘Yıldız’a ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Merkezi gümüş yatay çıta ile ikiye bölünen ve elmas görünümlü süslemeleriyle kalite algısını artıran ön ızgara da dâhil olmak üzere ön tasarımı otomobilin sportif ve dinamik duruşunu tamamlıyor. Hava girişlerinin içine entegre edilen jaluzi benzeri şerit şeklindeki plakalar serin hava gereksinimine bağlı olarak açılıp kapanıyor ve performansını artırıyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi 193 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

YOLCULARIYLA İLETİŞİMDE ÇAĞ ATLIYOR

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, “2017'de Mercedes-Benz satışları globalde 2.3 milyona ulaşarak bir önceki yıla oranla yüzde 9.9 büyüme gerçekleştirdi ve premium segmentte dünyada lider oldu. Türkiye’de ise premium segmentte 25 bin 588 adetlik satışıyla ilk sıradaki yerimizi koruduk. 2018 yılına da önceki başarılarımızı sürdürme kararlılığıyla yola çıktık. Yeni A-Serisi ile birlikte sadece kendi segmentinde değil, tüm otomotiv sektöründe çığır açan, devrim niteliğinde bir özellik sunuyor ve MBUX - Mercedes-Benz kullanıcı deneyimi uygulamasını da ilk defa Türkiye’de müşterilerle buluşturuyoruz. Bu çağ atlayan teknolojisiyle Yeni A-Serisi, yolcularıyla arasında daha önce hiçbir otomobilin kuramadığı kadar kişisel iletişime geçiyor” dedi.

BENZERSİZ BİR DENEYİM YAŞATIYOR

Mercedes-Benz, aynı zamanda Mercedes me connect teknolojisinde de yeni bir dönemin başlangıcı olan yenilikçi araç içi bilgi ve eğlence sistemi MBUX - Mercedes-Benz User Experience (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) uygulamasını da ilk kez yeni A-Serisi ile sunuyor. Bünyesinde barındırdığı yapay zekâ teknolojisiyle öğrenme özelliğine sahip olan MBUX kişiselleştirilebiliyor ve kendini kullanıcı davranışlarına uyarlıyor. Sistem bu yönüyle sürücü, yolcular ve otomobil arasında benzersiz bir bağ kuruyor. Donanım seviyesine bağlı olarak sunulan dokunmatik, yüksek çözünürlüklü geniş ekran ve “Hey Mercedes” anahtar kelimesi ile aktif hale gelen, doğal konuşma dilini de anlama özelliğine sahip olan akıllı sesli komut sistemi ve ön cama yansıtılan sanal gösterge paneli diğer önemli özellikler olarak öne çıkıyor. MBUX, dokunmatik ekran, orta konsola entegre touchpad ve direksiyona entegre dokunmatik kumanda tuşları olmak üzere üç farklı dokunmatik arayüz üzerinden kumanda ediliyor. 

VERİMLİ MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Türkiye’de; A 200 ve A 180 d olmak üzere biri benzinli biri dizel toplam iki motor seçeneğiyle satılıyor. A 200’de yeni M 282 kodlu, silindir kapatma özelliğine sahip 1,332 litre hacimli turbo benzinli motor sunuluyor. Dizel cephesinde ise yeni OM 608 kodlu motor sunuluyor. 116 BG/85 kW ve 260 Nm üreten motor (4,1 lt/100 km karma koşullarda yakıt tüketimi, 108 gr/km karma koşullarda CO2 emisyon salınımı) yeni 7G DCT çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine ediliyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX