0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ekim 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:23 Ekim 2018 Salı 00:00:00

Kaşıkçı kabine gündeminde

Başkanlık Kabinesi Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplandı. Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi, terörle mücadele, MHP'nin af teklifi, Başkan Erdoğan'ın  Trump ve Kral Selman'la yaptığı telefon görüşmeleri toplantıda ele alındı. 

Başkanlık Kabinesi Erdoğn başkanlığında toplandı. Beştepe'deki Başkanlık Külliyesi'ndeki toplantıda, terörle mücadele operasyonları, ekonomide son gelişmeler, 100 günlük icraat planındaki son durum ve dış politikadaki gelişmeler ele alındı. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin soruşturma da kabinenin ana gündem başlıkları arasında yer aldı. MHP'nin af teklifiyle ilgili yürütülen çalışmaların da ele alındığı kabine toplantısında Başkan Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman'la yaptığı telefon görüşmeleri de değerlendirildi. Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkanlık Sözcüsü İbrahim Kalın, Kaşıkcı cinayetine ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak” dedi. “Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir” ifadesini kullanan Sözcü Kalın, “Konu, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir konu değildir. Türkiye, burada uluslararası hukuk çerçevesinde kendi milli hukuk kuralları çerçevesinde olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaktadır” açıklamasında bulundu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX