0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:19 Nisan 2019 Cuma 08:00:00

'Girişimci ve insani dış politika izliyoruz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin, bölgenin istikrarı ve huzuruna katkı sağlamak için çalıştığını söyledi. 

Memur-Sen tarafından düzenlenen “İşin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar Uluslararası Konferansı”nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyada bugün 2. Dünya Savaşı döneminden daha fazla kişinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığını vurguladı. 

GÜVENLİK TEHDİDİ 

Çavuşoğlu, “Bu insanlara bazen elimizden işimizi alan insanlar olarak, bazen bir güvenlik tehdidi olarak bakıyoruz. Bazen de insani açıdan bakmayı öğrenebiliyoruz. Bazı ülkelerin ve milletlerin de sırf güvenlik penceresinden baktığını görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

İŞBİRLİĞİ GEREKLİ 

Çavuşoğlu, 70 milyon kişinin evini terk etmek zorunda kalmasının herkesi etkilediğini belirterek, özellikle entegrasyon konusunda bu insanlara yardımcı olmaya yönelik işbirliği yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, “Bölgemizin ve ötesinin istikrarına, ekonomik kalkınmasına, barışına, huzuruna katkı sağlamak için ve dünyanın her yerinde mazlum insanlara yardım edebilmek için girişimci ve insani dış politika izliyoruz” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX