0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ocak 2017 Cuma 14:23:00 - Güncelleme:20 Ocak 2017 Cuma 14:55:00

Türk Akımı anlaşması Duma'da kabul edildi

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşma, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildi.

 

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin  anlaşma, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildi.
 

Duma tarafından yapılan açıklamada, Rus gazını Türkiye üzerinden  Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akımı projesine yönelik hükümetler arası  anlaşmanın kabul edildiği bildirildi.


Türk Akımı projesinin, Rus enerji şirketi Gazprom’un, 2019 yılından  itibaren Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz ihracıyla ilgili riskleri azaltacağı  belirtilen açıklamada, "Rus gazının, Türk Akımı aracılığıyla kesintisiz ve  güvenilir bir şekilde temin edilmesi sayesinde, Rusya proje kapmasındaki ilk  hattan yıllık 750 milyon dolar gelir elde edecektir." ifadesi kullanıldı.
 

Proje kapsamında inşa edilmesi planlanan ikinci hattın ise gazı alacak  ülkelerin belirlenmesi sonrasında Rusya için yine ek gelir yaratacağının  vurgulandığı açıklamada, anlaşma kapsamında projenin denizde inşa edilecek  kısmının da vergilerden muaf olacağı kaydedildi.


Hükümetler arası anlaşması geçen ekim ayında İstanbul'da imzalanan  proje kapsamında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru  hattının inşa edilmesi planlanıyor.


İlk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması halinde Avrupa'ya doğalgaz ulaştırması öngörülüyor. Söz konusu hattın Türkiye  bölümünün, 2019'da faaliyete geçmesi bekleniyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX