0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Aralık 2016 Cumartesi 01:00:00 - Güncelleme:31 Aralık 2016 Cumartesi 01:15:00

Promosyon 450 lira

Başbakan Binali Yıldırım emekliye ödenecek banka promosyonunun detaylarını açıkladı. Ödenecek tutar emeklinin maaşına göre, 300 ile 450 lira arasında değişecek. Ayrıca promosyon peşin ödenecek.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği promosyon ödemesinde detaylar belli oldu. Yaklaşık bir yıldır pazarlığı süren promosyon bilmecesini Başbakan Binali Yıldırım çözdü. Yıldırım, yaptığı açıklamada promosyon miktarlarını açıkladı ve şunları söyledi:

“EMEKLİ ÖNCELİĞİMİZ “ 

“Emeklilerimize şunu anlatmak istiyorum. Bildiğiniz dün itibarıyla 2017'den geçerli olmak üzere asgari ücrette yüzde 10 civarında, yüzde 10'a yakın bir artış gerçekleşti. Bu yıllık enflasyonun üzerinde bir artıştır. Gönül arzu eder ki, daha fazla verelim. İleride imkanlarımız arttıkça daha fazlasını vermeye gayret göstereceğiz. Emeklilerimiz bu ülke için çalıştılar, gayret ettiler. Onların iyi şartta yaşamaları bizim öncelikli hedefimiz.“

“ÖDEME PEŞİN OLACAK” 

“2017 yılında emeklilerimize maaşlarına ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yapılacak. Bu ödemede bin lira altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 Lira, bin lira ila 2 bin lira arasında 375 lira, 2 bin lira üzerinde emekli maaşı alanlar 450 lira almış olacak. Emekli maaşı bankalara yatırılıyor. Bankalar parayı tuttukları için böyle bir imkan sağladılar. Asgari bu kadar ancak bundan fazlasını vermek isterlerse amenna. 11,5 milyon emekli yararlanıyor bu promosyandan. Çoğu emekli bin- 2 bin aralığında onlar 375 lira alacak. Hayırlı olsun. Bir nebze olsun emeklilerimizin ihtiyacını karşılamak için yapılan bir çalışmadır.”

“3 YIL TAAHHÜT ŞARTI VAR” 

“Bunun yıllık tutarı 5 katrilyondur. Bankalar ve hükümetimiz bu kaynağı emeklilerimize, emekli maaşlarına ilave olarak bu promosyon şeklinde sağlamıştır. 3 yıl hesaplar bankada tutulma karşılığı bu ödeme yapılacak. Ama ödeme bir seferde yapılacak. 2017'de emeklilerimizin maaş aldığı takvime uygun olarak 1-2 ay içerisinde ödenmiş olacak.”

Herkes elini taşın altına koyacak

Başbakan Yıldırım, Suriye’deki ateşkes ile ilgili, Türkiye ve Rusya’nın aktif rol oynadığını söyleyerek, ”Terörün yanında olmayan barışın yanında olan herkes bu sürecin bir üyesidir. Bundan sonra siyasi çözüm süreci başlayacak. Ülke için kim faaliyette bulunduysa bütün gruplar bir araya gelecek ve el sıkışacak. Refah için herkes elini taşın altına koyacak” dedi. 

OHAL 15 güne belli olacak

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan, terörle mücadelenin 2017 yılında da kararlılıkla sürdürüleceğini ifade ederken OHAL'le ilgili soruya, “OHAL'le ilgili karar önümüzdeki 15 gün içinde gündeme gelecek, karar verilecek. Şu anda bir şey söylemeyeyim. Terörle mücadelede gidilecek ne varsa yapılacak. Hükümetimiz kararlılık içinde, sahadaki en düşük kademedeki teröristle en yükseğin bizim için farkı yoktur “ dedi.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX