0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Aralık 2016 Çarşamba 14:41:00 - Güncelleme:28 Aralık 2016 Çarşamba 14:43:00

Rusya-ABD arasında tansiyon yükseliyor

DSG sözcüsü Telal Silo, ABD'nin Suriyeli muhaliflere uyguladığı silah kısıtlamalarını azaltarak, kendilerine MANPAD'ların verilmesini istedi.

 

Silo "Şu anda bizi hedef alan hava saldırıları yok ancak ileride olabilir. Ve bu nedenle onlardan bunu istiyoruz " dedi. Ancak Silo hava saldırılarının hangi ülkeden geleceği konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Suriye'de şu anda Suriye ordusu, Rusya ve ABD öncülüğündeki koalisyon hava saldırıları düzenliyor. Ana gücünü YPG'nin oluşturduğu DSG daha önce bu kuvvetler ile sorun yaşamasa da, TSK 'Fırat Kalkanı Operasyonu' kapsamında YPG'yi vurmuştu Ankara yönetimi YPG'nin bölgede güç kazanmasını tehdit olarak görüyor.

 

RUSYA, ABD'NİN POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİNİ 'DOĞRUDAN TEHDİT' OLARAK GÖRÜYOR
 

Daha önce Suriyeli muhalifleri  silahlandırma konusunda bu silahların IŞİD ya da diğer cihatçı grupların eline geçmesi endişesiyle çekingen davranan ABD yönetimi 8 Aralık'ta bu konudaki kısıtlamayı kaldırmıştı.
 

ABD başkanı Baracak Obama, ABD yapımı silahların Suriyeli muhaliflere verilmesinin 'ulusal güvenlik çıkarları için zorunlu' olduğunu söylemişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise dün yaptığı açıklamada, Moskova'nın ABD'nin politika değişikliğini 'düşmanca eylem' ve 'Rus hava gücüne doğrudan tehdit' olarak gördüğünü söylemişti.

 
‘SURİYE'YE MANPAD GÖNDERMİYORUZ'
 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ise ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'deki müttefiklere askeri malzeme gönderilmesine dair kısıtlamaları kaldıran kararının MANPAD taşınabilir füze sistemlerini kapsamadığını savundu. Toner, "MANPAD'lara karşı duruşumuz değişmedi. Bu tarz silahların Suriye'ye girmesi konusunda derin endişelerimiz var. Suriye'ye herhangi bir çeşit MANPAD sağlamıyoruz" dedi.
 

Toner, ABD liderliğindeki uluslarası koalisyonu IŞİD'e destek vermekle suçlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine de "‘Bu gülünç. Biz, yüzde 100 IŞİD'in yenilmesinin ve yok edilmesinin arkasındayız" yanıtını verdi. (Vatan)
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX