0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Aralık 2016 Salı 12:42:00 - Güncelleme:27 Aralık 2016 Salı 12:45:00

Kasırga Almanya’nın kuzeyinde can aldı

Almanya'nın kuzeyini etkisi altına alan kasırga hayatı olumsuz etkiliyor. Başta Hamburg ve Kiel olmak üzere kuzey kentlerinde etkili olan kasırga nedeniyle sular yükseldi. Birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Yeni yıl öncesi ise ülkede soğuk havanın etkili olması bekliyor.

Kıel’de kasırganın devirdiği ağaç 34 yaşındaki kadın sürücünün otomobilinin üzerine düştü. Sürücü olay yerinde öldü. Arabada bulunan bir kişi ağır yaralandı. Ayrıca şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle otoyollarda çok sayıda kaza meydana geldi. Polis, yaralı sayısını ilk belirlemelere göre 10 olarak açıkladı. Kasırga nedeniyle ülkenin kuzeyinde büyük maddi hasar da oluştu. Baltık Deniz'de rüzgarın hızı zaman zaman saate 120 kilometreye kadar ulaştı. Deniz ulaşımı olumsuz etkilendi.

 

 

BUZLANMA TEHLİKESİ

 

Özellikle pazartesiyi salıya bağlayan gece etkili olan kasırgan nedeniyle şehir merkezlerinde de çok sayıda kaza meydana geldi. Küçük çaplı kazalarda maddi hasar oluştu. İtfaiye ve polis uzun saatler mesai yaptı. Şiddetli rüzgar nedeniyle Hamburglimanında sular yükseldi ve çevre sokaklar su altında kaldı. Kasırga Sylt adasında tren seferlerini de durdurdu. Şiddetli rüzgarın çarşamba gününden itibaren etkisini yitireceği açıklandı. 
Meteoroloji uzmanları kasırgadan sonra ise soğuk havaların etkisini göstereceğini duyurdu. Uzmanlar, özellikle buzlanmaya karşı vatandaşları da uyardı. Yeni yıl öncesi soğuk havaların ülke genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

 

 

Hürriyet

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX