0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Mayıs 2016 Pazar 01:00:00 - Güncelleme:01 Mayıs 2016 Pazar 01:00:00

Altın bugünlerde ne alınır nede satılır!

Ocak ayından itibaren sert yükselişleriyle dikkatleri üzerine çeken “Altın” piyasaların belirsizliği nedeniyle yön arayışında.

Ocak ayından itibaren sert yükselişleriyle dikkatleri üzerine çeken “Altın” piyasaların belirsizliği nedeniyle yön arayışında. Geride bıraktığımız haftada bir miktar yükselişler gözlemledik. Haftanın ilk gününe Altının Ons fiyatı 1.233 Dolar, Altının Gram fiyatı 112 lira'dan başlangıç yapmıştı. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası ( ECB )'nın faiz kararı açıklandı, ECB faizlerde bir değişikliğe gitmedi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, basın toplantısında soruları cevapladığı sırada Altının Ons fiyatı 1.270 Doları, Altının Gram fiyatı 115 lirayı test etmişti. Altın fiyatlarının yükselme sebeblerinin içinde gelişmiş ülke Merkez Bankalarının eksi faiz uygulamaları da vardı. Başkan Draghi “Faizlerin uzun bir süre bu seviyelerde olacağını” işaret etmişti. Yatırımcılar güvenli liman arayışında Altın'ı tercih  etmişlerdi. Fiziki talep ve Altın kontratlarında yaşanan yükseliş biz şunu gösteriyor” Altın yıl içinde yükselişlerine devam edecek.” Ancak bu hemen olacak bir fiyatlama değil. Mesala; önümüzdeki hafta Amerika Merkez Bankası ( FED )'in faiz kararını takip edeceğiz. Zaman zaman yazılarımda “ FED mümkün olduğunca faizleri yükseltmek istemeyecektir “ yorumumda bulunmuştum. Bu görüşüm halen devam ediyor. FED haftaya faizlerde bir değişikliğe gitmezse Emtia fiyatlarında yükselişler görmemiz mümkün olacaktır. Emtia fiyatlarındaki bu yükselişler en çok değerli metal Altın'a destek vermesi beklenebilir. Cuma günü Altın fiyatlarında düşüşler görülsede bu düşüşler kalıcı olmaz, sadece güç topluyor diye yorumlamamız gerek. Satış baskısında olmasını normal karşılamak gerek çünkü bunlar hızlı yükselişlerin kâr satışları. Ana destek seviyesi 1.190-1.180 Dolar seviyelerini test etmeden yükselişlerin sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. 1.200 Dolar seviyesinin altına sarkması halinde alım yönünde pozisyon almanızı tavsiye edebilirim.Yükselişlerine başladığında sırasıyla direnç seviyeleri şöyle; 1.258-1.280-1.300 ve 1.400 Dolar seviyeleri. 

Altının gram fiyatı ise kademeli düşüşlerde112-110-108 lira destek seviyelerine kadar gerileyebilir. Yükseliş trendine girdiğinde 116-118-120 lira seviyelerini takip etmeye devam edeceğiz. 

İşte bundan sebeb Altın ne alınır nede satılır  diyorum. Yani Altının Ons fiyatı 1.225-1.270 Dolar aralığına sıkışmış durumda. Haftaya FED'in  faizlerde bir değişikliği gitmemesi Altının Ons  fiyatını güçlendirir ve fiziki talebi çoğaltır düşüncesindeyim. FED sonrası Global piyasalarda Dolar kurunda sert düşüşler yaşanırsa Altının Gram fiyatını olumlu yönde etkileyebilir. 

Yıl içinde Altının Gram fiyatının  yükselişlerine devam etmesini bekliyorum. Sadece yapılması gereken, nereden ne kadar alacaksınız? bunu iyi gözlemlemeli. 

Toparlayacak olursak; Altının Gram fiyatı 110-108 lira sevilerine kadar gerilerse alınmalı, 120 lira ve üzerindeki hareketlerde satılmadı. Altın ne alacaklar için ne de satacaklar için geç kalınmış bir durum yok ortada...

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX