0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Ağustos 2020 Cuma 18:34:00 - Güncelleme:07 Ağustos 2020 Cuma 18:34:00

Bursa'daki müzeler dijital ortama taşındı

Kaynak: AA

ABONE OL

Müzeler ile ilgili Bursa'da yeni bir çalışma başlatıldı. Alınan bilgilere göre, 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan müzelerden 6'sı sanal ortama taşındığı belirtildi.

Bursa'da, geçen yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan müzelerden 6'sı sanal ortama taşındı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların kabalık ortamlarda bulunmamasına ve bazı etkinlikleri dijital ortamda evlerinden de takip etmelerine olanak sağlamak için müzelere yönelik çalışma başlatıldı.

Bursa Kent Müzesi, Hünkar Köşkü Müzesi, Enerji Müzesi, Göç Tarihi Müzesi, Kuran ve El Yazmaları Müzesi ile Tekstil Sanayi Müzesinde çekimler yaptıran Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, müzeleri dijital ortama taşıdı.

Çalışmayla "www.bursa.bel.tr/sanalmuze" adresi ve "BursaCepte" mobil uygulamasından müzeleri gezebilme, resimler ve materyaller hakkında bilgi alabilme imkanına kavuşuldu.

Büyükşehir Belediyesinin kentin tarihi değerlerini de sanal ortamda gezintiye açmayı hedeflediği açıklandı.

Etiketler : bursa müze online
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX