0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Ağustos 2021 Perşembe 07:00:00 - Güncelleme:05 Ağustos 2021 Perşembe 07:00:00

Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir

KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Güven Serçe, günümüzde yaygın olarak görülen ve ciddi uyku problemlerine neden olan obstrüktif (tıkayıcı) uyku apnesi sendromu (OSAS) ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Güven Serçe, "OSAS tedavi edilmezse şeker hastalığından kardiyak rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa sebebiyet verebilir" dedi.

OSAS rahatsızlığında geceleri hastaların solunum yolunun kısmen veya tamamen tıkanabildiğini ifade eden Medical Park Çanakkale Hastanesi KBB Bölümü'nden Op. Dr. Ali Güven Serçe, "Solunum yolunun tıkanmasına bağlı olarak hastalarda solunum sıkıntısı ve oksijen düzeyinde azalma meydana gelir. OSAS rahatsızlığı olan kişilerde yüksek sesle horlama şikâyeti ve uyku kalitesinde azalma söz konusudur" şeklinde konuştu. Tıkayıcı uyku apnesi sendromunun (OSAS) toplumda en çok rastlanılan apne türü olduğunun altını çizen ve bu rahatsızlığı yaşayanların uyku esnasında 40 hatta 60 saniyeyi bulan sürelerde solunum durması yaşadığını belirten Op. Dr. Ali Güven Serçe, "Bu rahatsızlıkta gerekli müdahale zamanında yapılmazsa birçok farklı kötü tabloya neden olabilir. Diyabet, hipertansiyon, kalp krizi ve inme bunlardan birkaçıdır. Tüm bunlardan dolayı OSAS'da uygun tanı ve tedavi büyük önem arz eder" ifadelerini kullandı.

Etiketler : obstrüktif uyku apnesi sağlık haberleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX