0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Aralık 2022 Cuma 08:30:00 - Güncelleme:02 Aralık 2022 Cuma 08:30:00

Fil hastalığı ilerlemeden tedavi edilmeli

Genellikle kanser, cerrahi, radyoterapi, meme ve prostat kanserleri sonrası gelişen lenfödem (fil hastalığı) hastalığı hakkında uyarılarda bulunan Fizyoterapist Berkay Eren "Fil hastalığı sadece fiziki değil, sağlık açısından da zorlayıcı bir hastalıktır.

Genellikle kanser, cerrahi, radyoterapi, meme ve prostat kanserleri sonrası gelişen lenfödem (fil hastalığı) hastalığı hakkında uyarılarda bulunan Fizyoterapist Berkay Eren "Fil hastalığı sadece fiziki değil, sağlık açısından da zorlayıcı bir hastalıktır. Bu yüzden hastalık ilerlemeden tedavi edilmesi gerekmektedir" dedi. Lenfödem, lenfatik sistemin doğuştan veya sonradan gelişen sebeplerle bozulması sonucu, proteinden zengin sıvının dokular arası boşlukta birikmesi olduğunu ifade eden Fzt. Berkay Eren, şu bilgileri paylaştı: "Lenfatik sistemin en önemli görevi doku sıvısının ve içinde bulunan su, protein, hücreler ve uzun zincirli yağ asidi gibi maddeleri toplardamar sistemine drene etmek ve taşınmasını sağlamaktır. Lenfatik sistem bozulduğunda ise bu maddeler taşınamaz ve dolaşıma katılamaz. Bu yüzden difüzyon mesafesi artar. Hastada şişlik oluşarak lenfödem gelişmiş olur."

Etiketler : Fil hastalığı kanser cerrahi radyoterapi Berkay Eren
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX