0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ağustos 2021 Cumartesi 09:00:00 - Güncelleme:14 Ağustos 2021 Cumartesi 09:00:00

Vakaların yüzde 85'i Delta! Karadeniz alarm veriyor

Doğu Karadeniz'de çay ve fındık göçüyle vakalar arttı. Trabzon'daki yoğun bakım ünitelerindeki yoğunluğa dikkat çeken Prof. Faruk Aydın, tehlikeyi şöyle anlattı: “Vakaların ortalama % 85'inde çok daha hızlı bulaşan Delta varyantı tespit ediyoruz.”

Çay ve fındık göçünün sürdüğü Doğu Karadeniz'de vakalar, Delta varyantının da etkisiyle yükseldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Faruk Aydın, Trabzon'daki yoğun bakımlarda yoğunluk yaşandığını söyledi:

GRİP SANILIYOR AMA...

"Vakalardan %85'i Delta. Gribal semptomlar veriyor, insanlar 'Üşüttüm' deyip doktora gitmiyor."

Rize'de de vaka sayısı bir haftada ikiye katlandı. Rize Valisi Kemal Çeber, "30 yaş altı aşılama oranı düşük. Hastanede tedavi görenlerin % 90'ı tek doz aşı olan ya da hiç aşı yaptırmayanlar" dedi.

DÜŞÜK RİSKLİ İL SAYISI 25 OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 salgınında düşük riskli il sayısının 25'e yükseldiğini açıkladı. Koca, Artvin, Manisa ve Uşağın düşük riskli iller arasına girdiğini açıkladı. Koca, "Haritada üç şehrimiz daha Mavi" dedi. Siirt ve Iğdır da 'çok yüksek' risk seviyesinden 'yüksek' risk seviyesine inerek turuncu iller arasına girdi. Öte yandan İstanbul'un Avrupa yakasındaki Esenler, Esenyurt, Avcılar, Bağcılar ve Fatih ilçelerinde risk arttı.

71 KENTTE VAKA SAYISI 100 BİN KİŞİDE 100'Ü AŞTI

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Kovid-19 vaka sayısının 100 bin kişide 100'ün üstünde olduğu il sayısı 24-30 Temmuz'da 54 iken bu sayı, 31 Temmuz-6 Ağustos'ta 71'e yükseldi. Her 100 bin nüfustaki vaka sayısının en fazla olduğu il sıralaması Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Bitlis, Rize, Mardin, Ağrı, Konya, Muş, Elazığ, Trabzon, Ordu olarak gerçekleşti. En az vakanın görüldüğü iller ise Muğla, Antalya, İzmir, Aydın ve Manisa.

VLP AŞISINDA FAZ 2 TAMAMLANDI

TÜBİTAK çatısı altındaki yerli VLP aşısının Faz-2 aşaması başarıyla sonuçlandı. Faz-1'de gönüllü olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, herhangi yan etki görülmediğini söyledi. VLP aşısının Faz-3 çalışmaları eylülde başlayacak.

(Akşam)

Etiketler : delta varyantı grip aşı sağlık bakanı fahrettin koca
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX