0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Kasım 2017 Pazar 09:34:00 - Güncelleme:26 Kasım 2017 Pazar 10:31:00

'Terör örgütü PYD'ye Esed'den darbe' iddiası!

Erdoğan, Putin ve Ruhani’yi buluşturan Soçi zirvesinin sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye’nin Afrin operasyonu ihtimali karşısında panikleyen terör örgütü PKK/PYD’ye bir darbe de Esed’den geldi. Esed-İran kontrolündeki Halep’ten Afrin’e sevk edilen yakıtın kesildiği iddia ediliyor.

PKK işgalindeki bölgeye giden benzin, mazot ve doğalgazın kesilmesi, Afrin’de TSK’nın gözlem noktaları oluşturmasına ilişkin Türkiye-Rusya arasında varılan anlaşmanın ilk ayağını oluşturuyordu. Bu adımın ardından Rusya ve ABD’nin de devreye girerek terör örgütünü bölgeyi terk etmeye zorlaması halinde Afrin’in, güvenlik kontrolü sağlanmış bir bölge haline dönüşmesi kısa sürede tamamlanmış olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK/PYD’ye karşı Esed’in tutumu konusunda, “Görüldüğü kadarıyla Suriye’nin kuzeyinde o tür bir oluşum ihtimaline Esed de muhalif” demişti.

ESED YAKITI KESTİ

Esed-İran tarafından yakıtı kesilen Afrin’de PKK’lılar, Trump’ın ‘silah yok’ çıkışıyla birlikte daha da köşeye sıkıştı. Teröristlerin bölgeyi terk etmemesi halinde buraya operasyon kaçınılmaz olacak.

KAYNAK:YENİ ŞAFAK

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX