0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Temmuz 2018 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:22 Temmuz 2018 Pazar 01:33:00

Tabut omuzlamaya devam

Kandil'den gelen talimatı HDP'li vekillere ileten Eş Genel Başkan Pervin Buldan, PKK'lı teröristlerin cenazelerinde boy göstermeye devam edeceklerini söyledi. 

Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı Halkların Demokratik Partisi, vakit kaybetmeden gerçek yüzünü göstermeye başladı. HDP'li milletvekilleri 24 Haziran öncesinde olduğu gibi, Türk askerine karşı alçak saldırılar düzenleyen PKK'lı teröristlerin cenazelerine katılarak tabutlara omuz verirken görüntülendi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI 

HDP Batman milletvekilleri Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki hakkında Hakkari'de etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristin cenazesine katıldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Daha önce de HDP Diyarbakır Milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun hakkında, Trabzon'da 15 yaşındaki Eren Bülbülü öldüren PKK'nın Karadeniz bölge sorumlusu 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır'ın cenazesine katıldıkları için soruşturma başlatılmıştı. Kandil’in vekillerin hakkında soruşturma açılmasıyla ilgili, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan skandal açıklamalarda bulundu. 

EN BÜYÜK GÖREVLERİYMİŞ 

Kandil'deki PKK'nın elebaşlarıyla görüşmeler gerçekleştiren Buldan, HDP'li vekillerin terörist cenazelerine katılmaya devam edeceğini söyledi. Buldan, “Arkadaşlarımız taziyelere gittiler. Nerede olursak olalım, kim neden dolayı yaşamını yitirmiş olursa olsun biz o ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. O yüzden bütün milletvekili arkadaşlarıma şunu ifade etmek istiyorum, hangi ilden seçildiyseniz orada yaşanan en ufak üzüntüye ve sevince ortak olmak bizlerin en büyük görevi ve sorumluluğudur” dedi.

Kandil’in partisini Meclis’e taşıdılar 

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP-SP ve İP kirli bir ittifaka imza atmıştı. Kandil’den gelen çağrılar üzerine HDP de ittifakın gizli üyesi olmuştu. Sözde Millet İttifakı, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’nin TBMM’ye girmesi için canla başla çalıştı. Kandil’in partisi birçok ilde desteklendi. Özellikle CHP oyları HDP’ye kaydı. Ege ve Akdeniz bölgesinde oylarını artıran terör partisi, yüzde 10 barajını aşarak Meclis’te girdi. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX