0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ağustos 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:17 Ağustos 2018 Cuma 00:00:00

Saldırılar bertaraf edildi

Erdoğan başkanlığında Külliye'de geçekleşen kabine toplantısından sonra yapılan açıklamada, ekonominin normalleşme sürecine girdiği bildirildi.

Başkan Erdoğan kabineyi Külliye'de topladı. Yaklaşık 2.6 saat süren toplantının ana gündemini ABD'nin Türkiye'ye karşı başlattığı ekonomik savaş ve terörle mücadele konuları oluşturdu. Toplantıda, bütçe disiplininin sağlanması, enflasyonla mücadele, gerekli yapısal reformların hayata geçirilmesi konuları da gözden geçirildi. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkanlık Sözcüsü İbrahim Kalın, “Yoğun temaslar neticesinde Kuveyt'ten, Almanya'dan, Fransa'dan hatta Rusya'dan olumlu neticeler ve haberler almaya başlamış bulunuyoruz” dedi. 

NORMALLEŞME BAŞLADI 

Kalın, “Türk lirası üzerinde spekülasyon yapılmasına imkan sağlayacak, o istismara açık ortam tamamen bertaraf edilmiş durumdadır. Algı operasyonlarıyla ilgili kanallar kapatılmıştır” ifadelerini kullandı. Kalın, alınan önlemler sonucunda ekonominin normalleşme sürecine girdiğini kaydetti. 

SİNCAR'A OPERASYON 

Terörle mücadele konusuna da değinin Sözcü Kalın, “Sincar'da terör örgütünün olduğu yerlerle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Güvenlik birimleri ihtiyaç duyduğunda gerekli müdahaleleri karadan ve havadan yapacaktır. Sincar benzeri operasyonlar bundan sonra da yoğun bir şekilde gelecektir” dedi. 

MACRON'LA MUTABAKAT

Başkan Erdoğan önceki günkü Merkel görüşmesinin ardından, karşı taraftan gelen talep üzerine dün de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Başkanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre,dün gerçekleşen telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler, güncel ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

BAKANLAR BİR ARAYA GELECEK 

İki lider, Fransa-Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri, karşılıklı yatırımları daha da geliştirmenin önemli olduğunu vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Fransız mevkidaşlarının en kısa sürede bir araya gelmelerinin kararlaştırıldığı görüşmede Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin ekonomik istikrarının kendileri için de önemli olduğuna dikkati çekti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX