0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:23:00 - Güncelleme:28 Temmuz 2021 Çarşamba 10:23:00

Meteoroloji'den 2 bölgeye kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu raporuna göre, Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Öte yandan rüzgarın; Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtınaş eklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde Meteoroloji'den uyarı yayımlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'ni kuvvetli yağış konusunda uyarırken, Akdeniz'e de şiddetli rüzgar kaynaklı fırtına tahmininde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Samsun'un doğusu ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

2 İLA 4 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, doğusunda zaman zaman 80 km/sa) şeklinde eseceği öngörülüyor.

PEŞ PEŞE UYARILAR

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamada vatandaşlar şu ifadelerle uyarıldı:

"Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, doğusunda zaman zaman 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

28 TEMMUZ HAVA DURUMU

İSTANBUL 33°C

Parçalı ve az bulutlu

ANKARA 33°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 38°C

Az bulutlu ve açık

TRABZON 29°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 40°C

Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR 39°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 36°C

Az bulutlu ve açık

Etiketler : Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz Bölgesi kuvvetli yağış
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX