0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Temmuz 2021 Çarşamba 15:02:00 - Güncelleme:14 Temmuz 2021 Çarşamba 15:28:00

İttifakta çatlak büyüyor: HDP'li Pervin Buldan neden aba altından sopa gösterme ihtiyacı hissetti?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Millet İttifakı ortaklarına seslenerek "Hiç kimse bizden İstanbul seçimlerinde olduğu gibi bir tavır beklemesin" ifadesiyle CHP'yi hedef aldı. Buldan'ın aba altından sopa göstermesi, CHP'nin HDP oylarını isteyip, HDP ile birlikte görünmeme stratejisine tepki olarak değerlendirildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın hedefinde CHP var. Peki Buldan neden aba altından sopa gösterme ihtiyacı hissetti? İşte ayrıntılar...

24 TV'nin haberine göre, Buldan'ın bu tavrının nedeni CHP'nin HDP oylarını isteyip, HDP ile birlikte görünmeme stratejisine tepki olarak değerlendirildi.

"SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ"

HDP, CHP ve çok sayıda sol parti ve örgütün destek verdiği İzmir'deki Demokrasi İçin Bir Nefes" mitinginde de CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "sonuna kadar yanınızdayız" çıkışı da aslında CHP'nin bir şeyleri telafi etme çabası olarak görüldü.

HDP'nin ise Soyer'in telafi çabalarını yetersiz bulduğu değerlendirilerek mitinge "eş başkanlar" düzeyinde katılması dikkat çekti.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu katıldığı bir programda CHP'nin aslında neyi telafi etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

"Deniz Poyraz'ın öldürülmesi sonrasında CHP ile HDP Genel Merkezi arasında kısa bir mesafe var. Sayın Kılıçdaroğlu bizi ziyaret edemez miydi?"

ADAY BELİRLEME KAVGASI MI?

Haberde ayrıca, HDP-CHP krizindeki tek nedenin CHP'nin Deniz Poyraz cinayeti tavrı olarak değerlendirilmemesi gerektiği, problemin temel kaynağının İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in açıklamaları olduğu belirtildi.

Akşener, katıldığı bir programda, "HDP artık Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalı" ifadelerini kullanmış, Kılıçdaroğlu da bu açıklamaya destek veren açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, HDP'ye adeta başka bir ittifakın yolunu göstererek krizi derinleştirmişti.

HDP İMAMOĞLU MU DİYOR?

Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yol gösteren açıklamasının ardından yaptığı "Cumhurbaşkanı tanımı" ile de HDP'nin uyumsuz olduğu ifade edildi.

Kılıçdaroğlu adeta, aday olarak kendisini veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı işaret eden detaylar verdi. Bu isimler de aday belirleme sürecinde etkin olmak isteyen HDP'yi tatmin etmeyen isimler olarak değerlendirildi.

"Cumhurbaşkanı tanımı"nın "hırsı" göz önünde bulundurulunca İmamoğlu'na da pek uymadığı görülürken, HDP'li Buldan'ın ise beraber fidan diktiği İmamoğlu'nun aday olmasını istemiş olabileceği belirtildi.

Etiketler : HDP-CHP krizi DENİZ POYRAZ KILIÇDAROĞLU İTTİFAK
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX