0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Nisan 2017 Pazartesi 15:06:00 - Güncelleme:03 Nisan 2017 Pazartesi 16:59:00

Son Dakika... Rusya'da metroda patlama! Yaralılar var

Rusya'nın St Petersburg kentinde metroda patlama meydana geldi.Rusya’daki patlamada 10 kişi öldü, en az 20 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.Patlamanın ardından Rusya Devlet Başkanı Putin'den önemli açıklama geldi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde bir metro istasyonunda patlama olduğu belirtildi.

YARALILAR VAR

 

Reuters'ın haberine göre patlamada en az 10 kişinin öldüğü 20 kiinin ise yaralandığı bildirildi. Patlamanın nedeni hakkında henüz net bir bilgi yok.

 

3 METRO İSTASYONU KAPATILDI

Olayın ardından şehirdeki 3 metro istasyonunun kapatıldığı belirtildi.

 

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki patlamayla ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bütün olasılıkları değerlendiriyoruz buna terör de dahil". dedi.

 

PATLAMAMIŞ BOMBA BULUNDU İDDİASI

 

Patlamaların vagonlar perona yaklaşırken gerçekleştiği kaydedildi. Interfax olayda 200-300 gram TNT ile parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını bildirdi. Patlamanın ardından gelen ilk görüntülerde, bir metro vagonunun kapısının patlamanın şiddetiyle parçalandığı ve insanların duman ve toz bulutunun içerisinde yürüdüğü görülüyor.

 

Rus Fontanka gazetesinin haberine göre, olayın ardından Ploşad Vostaniya istasyonunda da patlamamış bir bomba bulundu. Bomba, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. 

 

Reuters ise yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, olayda sadece tek patlama olduğunu ve patlamanın iki istasyın arasında gerçekleştiğini öne sürdü.

 

TASS'ın haberine göre ambulanslar olay yerine sevk edildi ve yaralılara müdahale ediyor. İlk etapta 17 ambulansın olay yerine ulaştığı, ancak sayılarının artmasının beklendiği belirtildi.

 

PUTİN DE ŞEHİRDEYMİŞ

Patlama sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de şehirde olması ise dikkat çekti. Bu gelişmenin ardından akıllara saldırının 'Putin'e bir mesaj mı?' soruları geldi. Bu soruları ise Rusya'nın dış politikası destekler nitelikte.

 

RUSYA GÜVENLİK KOMİTESİ: TESADÜF DEĞİL

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, St. Petersburg'da meydana gelen patlamaların Rusya Devlet Başkanı'nın şehre gelmesiyle ilgisinin olduğunu bildirdi.

Ozerov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Patlamaların yeri ve zamanı tesadüf değil. Devlet başkanı şehirde bulunuyor, ayrıca basın forumu düzenleniyor" dedi.

Senatör, ilgili servislerin metroda güvenlik önlemleri konusunda yetersiz kalmış olabileceklerini belirtti.

 

DEAŞ TEHDİT EDİYORDU

Hatırlanacağı üzere Rusya uzun süredir Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'a karşı operasyonlar yürütüyordu. Bölgede YPG'ye de destek veren Rusya, DEAŞ tarafından sık sık tehdit ediliyordu. Bu saldırının ardından da en büyük olağan şüpheli DEAŞ olarak karşımıza çıkıyor.

 

UKRAYNA İDDİALARI DA VAR

Öte yandan Rusya, Kırım'ı işgal etmesinin ardından Ukrayna ile de sorunlar yaşıyordu. Bazı çevreler saldırının altında Ukrayna'nın da olabileceğini iddia etseler de bu DEAŞ'a göre daha zayıf bir ihtimal.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX