0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ağustos 2020 Pazartesi 17:08:00 - Güncelleme:24 Ağustos 2020 Pazartesi 17:08:00

Rusya ve Avusturya arasında gerginlik artıyor! Rus diplomat sınır dışı edildi

Kaynak: AA

ABONE OL

Avusturya'nın bir Rus diplomatı "sınır dışı etme" kararı aldığı bildirildi. Haber, Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulandı ve Rus diplomatın, uzun yıllardır Avusturya vatandaşlarının desteğiyle bir yüksek teknoloji şirketinde casusluk faaliyetinde bulunduğu iddia edildi. Rusya, Avusturya'ya karşılık olarak Avusturyalı diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti.

Ülke medyasındaki habere göre, Avusturya, "ekonomi alanında casusluk yaptığı" gerekçesiyle bir Rus diplomatın 1 Eylül’e kadar ülkeyi terk etmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığınca doğrulanan haberde, Rus diplomatın bir Avusturya vatandaşının desteğiyle yıllarca bir yüksek teknoloji şirketinde casusluk faaliyetinde bulunduğu öne sürüldü.

Rusya’nın Viyana Büyükelçiliğinin, bu kararı, "temelsiz ve iki ülke ilişkilerine zarar vereceği" şeklinde değerlendirdiği yönünde açıklama yaptığı, Moskova’dan da benzer bir tepkinin gelmesinin uzun sürmeyeceğinin aktarıldığı kaydedildi.

Rusya, Avusturya'ya karşılık olarak Avusturyalı diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etti

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Avusturya’nın, bir Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldığı anımsatıldı.

Avusturya’nın Moskova Büyükelçisi Johannes Eigner’in bakanlığa çağrıldığı kaydedilen açıklamada, "Büyükelçi'ye, Avusturya’nın aldığı temelsiz karar nedeniyle protesto notası verildi. Mütekabiliyet gereği, Avusturya’nın Moskova Büyükelçiliğinde çalışan bir diplomat, istenmeyen kişi ilan edildi." ifadesi kullanıldı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, "ekonomi alanında casusluk yaptığı" gerekçesiyle bir Rus diplomatın 1 Eylül’e kadar ülkeyi terk etmesini istemişti.

Etiketler : Rusya Rusya Dışişerl Avusturya Avusturya Dışişleri ekonomi alanında casusluk casusluk Rus diplomat sınırdışı yüksek teknoloji şirketi casusluk faaliyeti
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX