0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Kasım 2021 Salı 09:58:00 - Güncelleme:09 Kasım 2021 Salı 09:58:00

INDOPACOM'un eski komutanı uyardı: Taarruz füzeleri konuşlandırılmalı

Çin'in Tayvan'a yönelik tehdidini değerlendiren ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (INDOPACOM) eski komutanı Emekli Amiral Philip Davidson, Japonya'dan Tayvan ve Filipinler'e uzanan ada bölgesine taarruz füzelerinin konuşlandırılmasını tavsiye etti.

ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (INDOPACOM) eski komutanı Emekli Amiral Philip Davidson, Çin'in Tayvan'a yönelik tehdidinin gelecek 6 yıl içerisinde belirginleşeceğini söyledi.

Japonya kamu yayıncısı NHK'ya röportaj veren INDOPACOM eski komutanı emekli Amiral Davidson, Çin'in, Tayvan çevresinde askeri varlığını artırmasının, Tayvan'a ait askeri güçleri tahrik etmeyi hedeflediğini belirtti.

Davidson, Çin'in bu faaliyetinin tahrikin ötesinde ayrıca, Tayvan'a yönelik "kuvvet kullanılması ihtimalinin masanın dışında olmadığı" sinyalini uluslararası topluma göstermeyi hedeflediğini dile getirdi.

Çin'in Tayvan'a yönelik tehdidinin gelecek 6 yıl içerisinde belirginleşeceğini savunan Davidson, tehdide yönelik Japonya'dan Tayvan ve Filipinler'e uzanan ada bölgesine taarruz füzelerinin konuşlandırılmasını tavsiye etti.

ABD'nin, Tayvan güçlerini eğitilmesinde sorumluluk alması gerektiğini belirten Davidson, "Sadece savunma ile de caydırıcılık kazanamazsınız. Bir takım hücum kabiliyetlerini de elimizde bulundurmamızı gerektirecek, düşmanın olası maceralarına karşı bedel ödeyebileceğimizi de göstermeliyiz." diye konuştu.

Etiketler : ABD ÇİN TAYVAN INDOPACOM eski komutanı Amiral Davidson
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX