0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Ağustos 2021 Cumartesi 21:00:00 - Güncelleme:07 Ağustos 2021 Cumartesi 21:00:00

Kusursuz kulak

Konuşamayacağı sanılan otizmli Elif Ece'nin 'kusursuz kulak' olarak bilinen absolut kulağa sahip olduğu ortaya çıktı. Şiir öğrenip, piyano yeteneğiyle şaşırtan Elif Ece üç farklı enstrüman daha çalmayı öğrenecek.

İnsan kulağının duymayacağı frekansları bile duyabilen ve 'kusursuz kulak' olarak bilinen "absolut" kulağa sahip otizmli Elif Ece Türkoğlu'nun hayatı, müzik öğretmeninin yeteneğini fark etmesiyle değişti. Eskişehir'de oturan ve 3 yaşındayken otizm tanısı konulan Elif Ece, konuşma güçlüğü çekerken ailesinin desteğiyle aldığı eğitimlerle henüz okula başlamadan okuma yazmayı öğrendi.

5. sınıfta müzik öğretmenin yeteneğini fark etmesiyle absolut kulak olduğu belirlenen Elif Ece, ortaokulda sınavına girdiği Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazandı. Burada aldığı 1,5 yıllık eğitimin ardından Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazanan Elif Ece, yeteneğiyle dikkati çekti. Herkes Elif Ece, 'Konuşabilecek mi' diye düşünürken, şiir yarışmalarına da katıldı.

Ece'nin annesi Sibel Türkoğlu, "Konuşamayan Elif Ece, eğitimlerle konuşmayı öğrendi. 10. sınıf öğrencisi oldu. Piyano çalıyor. Burada da piyano eğitimi alıyor. Kızım bize, hayallerimizden fazlasını verdi" dedi.

Müzik öğretmeni Hasan Boyraz, absolutların dünyada özel yeteneğe sahip kişiler olduğunu vurgulayarak, "İnsan kulağının duymayacağı frekansları bile duyabiliyorlar. Bunları da ses olarak algılıyorlar. Elif Ece okuldan mezun olana kadar üç farklı enstrüman daha çalıyor olacak" diye konuştu.

Etiketler : elif ece kusursuz kulak absolut kulak ece türkoğlu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX