0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Eylül 2021 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:30 Eylül 2021 Perşembe 08:00:00

Uzmanı uyardı: D vitamininin katkısı pandemide ihmal edilmemeli

Kovid-19 pandemisinde sağlığı korumak için D vitamininin önemi

Kovid-19 pandemisinde sağlığı korumak için D vitamininin önemine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Olur, kalp damar sağlığı açısından önemli olan D vitamininin insan vücuduna direnç kattığını; yapılan araştırmaların Kovid-19 enfeksiyonu sebebiyle yoğun bakımda yatan hastaların D vitamini sayesinde bu süreci daha kolay atlatabildiklerini ortaya koyduğunu söyledi.

Pandemi sürecinin devam ettiği ve halen ciddiyetini koruduğu şu günlerde D vitaminin Kovid-19'a yakalanan hastalara, hastalığı atlatmalarında destek olduğunu vurgulayan Op. Dr. Alur şu bilgileri paylaştı: "Vitamin D'nin yoğun bakımda yatan kovid-19 enfeksiyonu geçiren hastaların, hastalığı daha hafif atlatmalarını sağladığı ve ölüm oranlarını azalttığı bildirilmektedir. kovid-19 enfeksiyonunun ayrıca atardamar ve toplardamarlar ile ilgili komplikasyonları olduğunu ve ciddi hayati tehlikeye sebebiyet verdiğini belirtmek gerekir. Bu nedenle kovid-19 tedavi algoritmasına artık D vitamini takviyesi de eklenmiştir. Sonbahar mevsimine giriş yaptığımız bu günlerde vücudumuzun ihtiyacı olan D vitaminini uygun saatlerde güneşlenerek güneş ışığından temin edebiliriz. Bu mümkün olmuyorsa doktor tavsiyesi ve gözetiminde Vitamin D preparatları yoluyla vücudumuzun ihtiyacı olan D vitaminini mutlaka almalıyız."

Etiketler : D vitamini Kovid-19 pandemisi Op. Dr. İhsan Olur
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX