0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Mayıs 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:14 Mayıs 2019 Salı 22:33:00

İftar sofrası

Ramazan'da iftar sofranız için leziz tarifler burada.

EZO GELİN ÇORBASI

Malzemeler

2 çay bardağı kırmızı mercimek

3 yemek kaşığı pirinç 

2 yemek kaşığı bulgur

Bir adet soğan

Bir tatlı kaşığı salça ve nane

Bir tatlı kaşığı pulbiber ve tuz

Bir yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Kırmızı mercimeği tencereye aktarın. Pirinci ve bulguru tencereye ekleyin. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine bir adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara domates salçasını koyun. Naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımını katın. 10 dakika daha pişirin.

PATATES KEBABI

Malzemeler

Köfte

4 adet patates 

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak  

Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber

2 çay kaşığı tuz 

2 yemek kaşığı domates salçası.

Hazırlanışı

Patatesleri soyun ve halka şeklinde dilimleyin. Üstlerine yağ gezdirin, kırmızı biberi serpin ve sarımsakları rendeleyin. Ellerinizle güzelce karıştırarak harmanlayın. Yuvarlak bir fırın kabına, bir köfte bir patates olacak şekilde köfte ve patatesleri dizin. Sosu için; salçayı suda açın ve bir kenara alın hazırladığınız sosu. Köfte ve patatesleri, önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin ve 30 dakika pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca sosu gezdirin ve tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX