0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Aralık 2018 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:23 Aralık 2018 Pazar 08:42:00

Talimatlı provokasyon sahnede

Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemek isteyen güçler, provokasyonlarına hız verdi. Kılıçdaroğlu ve Portakal’ın ardından tiyatrocu Akpınar, iç savaş çığırtkanlığıyla başladığı konuşmasını Erdoğan’a ölüm tehdidine kadar götürdü. 

31 Mart 2019 Mahalli İdare seçimlerine sayılı günler kala, Türkiye’yi karıştırmak için kirli eller yeniden harekete geçti. Karanlık odaklar, medya üzerinden kaos çıkartmak için girişimlerde bulunuyor. 

KILIÇDAROĞLU BAŞLATTI

Sahnelenen oyun Türkiye düşmanı Siyonist medya patronu Rupert Murdoch’ın tetikçisi FOX TV ana haber spikeri Fatih Portakal ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Fransa’daki ‘Sarı yelekliler’i örnek göstererek, yaptığı isyan çağrısıyla başladı. Türkiye bu skandal açıklamaları tartışırken, sokakları yangın yerine çevirmek için yapılan bu çağrılara bir yenisi daha eklendi. CHP'nin televizyon kanalında yayınlanan Uğur Dündar’ın sunuculuğunu yaptığı Halk Arenası programına katılan tiyatrocu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen provokatif açıklamalarda bulundu. Gezi benzeri bir kalkışma için nifak tohumları eken Akpınar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hadsiz ifadeler kullandı. 

İTTİFAKA OY İSTEDİ

Yerel seçimlerin aslında bir genel seçim olduğunu belirleten Akpınar, CHP- İP- SP- HDP ittifakına oy istedi. Sandıklara sahip çıkılması çağrısında bulunan oyuncu, “Sandık esasında pek demokrat bir şey değildir, her şey sandıkta çözülmez” diyerek skandal ifadeler kullandı. Akpınar’ın programa damga vuran sözü ise Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili oldu. “Tarihte yüzünü Sovyetlere dönüp koltukta kalan bir tek Mustafa Kemal var. Sonrasında Adnan Menderes döndü ihtilal oldu, Demirel döndü ihtilal oldu, darısı kimin başına” diyen Akpınar adeta darbe çağrısı yaptı. 

TEHDİTLER SAVURDU

İç savaş sözünü ağzından düşürmeyen tiyatrocu, hükümete ve millete küstah sözler sarf ederek “Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” sözleriyle Başkan Erdoğan'ı tehdit etti. Programda Akpınar'ın “Türk milleti zekidir, ama akıllı mı, hayır” sözleri ise ikinci Aziz Nesin vakası olarak yorumlandı. 

MİLLETİ AŞAĞILAMA YARIŞI

Başkan Erdoğan, Akpınar, Gezen ve Dündar zihniyetindekileri “Kaymağını yedikleri ülkeye asalak gibi yapışan elitler” olarak tanımlamıştı. Aynı zihniyet bir kez daha milleti aşağılama hadsizliğinde bulundu. Programda Gezen, provokasyonlarının yanı sıra iftara ve hakaretlerine yönelik açılan davalarla övünmesi dikkat çekti. Adeta devlete meydan okurcasına, “Ne olacak yani? Bunlardan mı korkacağız” sözleriyle kaos çıkarmak için provokatif açıklamalarını sürdürdü. Gündeme yaptığı benzer çıkışlarla gelebilen Gezen’in programda Erdoğan’a “haddini bil” şeklinde ifadeler kullanması ise büyük tepki topladı.   

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX