0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ekim 2018 Cuma 07:28:00 - Güncelleme:12 Ekim 2018 Cuma 17:33:00

ABD'li Papaz Brunson tahliye edildi

Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan Andrew Craig Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı da kaldırılan Brunson'ın aldığı ceza yattığı hapis cezasına sayılıyor.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme, Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı kaldırdı. Brunson'a 3 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı da kaldırılan Brunson'ın aldığı ceza hapiste kaldığı süreye sayıldığı için Brunson serbest bırakıldı.

BRUNSON GİDİYOR

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, tahliye edilen ABD'li Papaz Brunson ABD'ye gitmek üzere uçağa bindi.

"TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM"

Brunson'ın  son savunmasında, "Ben masumum, Türkiye'yi seviyorum, beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

BRUNSON'IN DURUŞMASI

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve öğlende verilen aranın ardından tekrar devam edilen davanın duruşmasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Brunson davasında savcı, adli kontrolün kaldırılmasını istedi. Savcı mütalaasında papaz Brunson için 10 yıl hapis istedi.

"Karara güvenelim"

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın yargılandığı davayla ilgili, "Mahkemenin kararına güvenelim, izleyelim. En adil sonuca onlar varacaktır." dedi.

ADLİYE'YE BÖYLE GETİRİLDİ

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson yargılanmak üzere Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Brunson evinden çıktığı sırada yoğun güvenlik önlemi aldı. Emniyet güçleri eşliğinde Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürülen Brunson'ın yargılandığı davanın duruşması bu yerleşkede yapıldı.



YOĞUN ÖNLEM VARDI

Papaz Andrew Brunson'un karısı Norine Brunson da, Andrew Brunson'un duruşması için güvenlik önlemleri altında yola çıktı.

Brunson, ardından da davanın 4. duruşmasının görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne saat 06.45 sıralarında getirildi. Kritik dava öncesi, yoğun güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Brunson’un gelişini de ulusal ve uluslararası çok sayıda basın mensubu takip etti.

AVUKATIYLA GÜNLERCE HAZIRLIKLAR YAPTI

Dünya’nın gözünün çevrildiği dava öncesi ABD tarafından da üst üste açıklamalar yapılırken, son olarak ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de Brunson’u evinde ziyaret etti.

Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt da, aldığı izinle papazın ev hapsindeki dairesine giderek, duruşmadaki talep ve savunmalar için hazırlık yaptı. Duruşmaya, ABD tarafından da bir takım temsilcilerin katılması öngörülürken, özelikle yabancı basın mensuplarının da davaya ilgisi dikkat çekti.

İDDİANAMEKİ SUÇLAMALAR

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016’da tutuklanan ABD’li Papaz Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson’un din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtildi.

Brunson’ın FETÖ’nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği de iddiaları da iddianamede yer aldı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX