0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Ocak 2018 Salı 15:28:00 - Güncelleme:30 Ocak 2018 Salı 15:36:00

Milli Savunma Bakanı Canikli, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin TBMM'yi bilgilendirdi

Milli Savunma Bakanı Canikli, TBMM'de Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi verdi. Bakan Canikli, 'Ülkemize yönelik terör tehdidi her geçen gün büyümektedir. Özellikle ABD tarafından bu terör örgütü silahlandırılmaktadır. Afrin operasyonu geçen hafta başlatılmamış olsaydı terör örgütü güçlenmeye devam edecek ve siyasi olarak tanınmak için zemin kazanmaya çalışacaktı' dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulunda Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili milletvekillerini bilgilendirdi.

Milli Savunma Bakanı Canikli'nin konuşmasından bazı satırbaşları:

"Zeytin Dalı operasyonunda TSK ve ÖSO kaynaklı sivil zayiat olmamıştır. Terör örgütü sivilleri canlı kalkan olarak kullanma politikasına rağmen bugüne kadar operasyonda sivil kayıp olmaması Türk Milleti'nin bu konudaki samimiyetini ve hassasiyetini ortaya koymaktadır."

"Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar, en az 649 terörist etkisiz hale getirilmiş, terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzi olarak kullanılan 458 hedef hava kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiş, kara harekatı kapsamında 4370 hedef ateş altına alınmıştır; bugüne kadar 5'i Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 24'ü ÖSO mensubu olmak üzere 29 şehidimiz vardır" AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX