0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Kasım 2018 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:16 Kasım 2018 Cuma 08:01:00

Gizli sırlar açığa çıktı

HDP'li Ahmet Türk, terör örgütü elebaşı Mustafa Karasu'nun talimatının ardından, CHP lideriyle yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Türk, Kılıçdaroğlu'nun önerilerin hepsini kabul ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP'li Ahmet Türk'ün, PKK elebaşılarının 'ittifak' talimatının ardından Ankara'da, 5 yıldızlı bir otelde yaptıkları görüşmenin 'kirli sırları' ortaya saçıldı. Casus filmlerini aratmayan gizli görüşmeden önce, terör örgütünün elebaşılarından Mustafa Karasu, 17 Ekim'de yaptığı HDP ile CHP'nin ittifak yapmasını istemiş, tüm sol partileri de ittifaka katılmaya çağırmıştı.  

HİÇBİR ŞEYE KARŞI ÇIKMADI 

PKK'ya verdiği destek nedeniyle Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Kandil'in 'elçisi' Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu'yla yaptıkları görüşmeyi habercilere anlatırken, “Uzlaştık” ifadesini kullandı. Türk'ün anlatımına göre Kandil'den gelen mesajı dinleyen Kılıçdaroğlu, ne istendiyse “Tamam” dedi. Türk, “Sayın Kılıçdaroğlu, söylediklerimi onayladı. Karşı çıktığı bir husus olmadı” sözleriyle anlaşmaya vardıklarını duyurdu. 

“GÖRÜŞME TEKLİFİ CHP'DEN GELDİ” 

“Teklif CHP'den geldi” diyen Ahmet Türk, 8 Kasım günü gerçekleşen görüşmeye ilişkin teklifi eski bir CHP'li vekilden alınca “Neden olmasın” dediğini aktardı. 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde resmi bir ittifakın söz konusu olamayacağını, ancak değişim isteyenlerin ortak aday çevresinde birleşebileceğini ifade eden Türk, Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinde görüşlerini paylaştığını ve Kılıçdaroğlu'nun tüm fikirlerini onayladığını ifade etti. Türk, “Resmi bir ittifak olmayabilir ama birçok yerde o ilin yönetimini değiştirecek bir güç varsa onu doğru kullanmak lazım” diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU AÇIK KONUŞMAZ 

Yerel seçimlerde adaylar üzerine konuşmadıklarını kaydeden Türk, “İsimler üzerinden bir konuşma olmadı. İnanıyorum ki söylediklerimiz etkili olur. Sayın Kılıçdaroğlu'nu biliyorsunuz, çok açık konuşmaz ama söylediklerimi onayladı. Karşı çıkışı olmadı” dedi. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun, “Sayın Türk, Türkiye ağır bir süreç geçiriyor. Bu resmi bir ittifak görüşmesi değil ama bazı kritik yerlerde demokrasi ve adalet arayışında mutabakat içinde olabiliriz. Özellikle İstanbul ve Ankara seçimlerinin sonucu Türkiye’yi yeniden şekillendirebilir” dediği medyada yer aldı.

FETÖ'CÜ ERLERDEN 'POLİS VURDUK' İTİRAFI

Kılıçdaroğlu'nun 'Onlar ana kuzuları' dediği darbe girişimine katılan 2 erin, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü işgal girişiminde 'İki polisi vurduk” SMS'leri ortaya çıktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, “Onlar masum erler. Onlar ana kuzuları” sözleriyle savunduğu 15 Temmuz darbe girişimine katılan rütbesiz askerlerin bir ihaneti daha belgelendi. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında zırhlı araçlarla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü işgal etmek isteyen darbeciler arasında yer alan erler Koray Özdemir ve Barış Caner'in, polisleri vurduklarına dair itirafları telefon mesajlarında yer aldı.  

'POLİSLERE ATEŞ EDİYORUZ' 

4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin belgeler, Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne saldıran eski Yarbay Ejder Yıldırım'la hareket eden sanık erler, kendilerine karşı koyan polislere ateş ettiklerini mesaj olarak yakınlarına bildirdi. Darbecilere teslim olmayı kabul etmeyen polislerle çatıştığını yazan sanık er Koray Özdemir, telefon rehberinde “Saliş” ve “Diloş” olarak kayıtlı kişilere polislerden ikisini vurduğunu yazdı. Mesajda, emniyet binasını bastıklarını, çatışma çıktığını ifade eden Özdemir'in bilirkişilerce tespit edilen yazışmaları şöyle: “Polis ile çatışıyoruz. İki tane vurdum. Evet iki vurdum, haberleri aç kan götürüyor. He karakolu bastık. Hakkını helal et ölmek var, polisle çatışıyoruz. Ankara Emniyet binası” Yakınlarına benzer içerikte mesaj gönderen sanık er Barış Caner de 15 Temmuz gecesi saat 01.11'de annesine “Polislere ateş açıyoruz iki kişiyi yaraladım” mesajını yazdı. Caner, 22 dakika sonra bir arkadaşına “Kanka olaydayız” diye yazdı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX