0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Mayıs 2020 Cumartesi 10:28:00 - Güncelleme:09 Mayıs 2020 Cumartesi 10:53:00

CHP'nin algıları çöktü! Halk, Ankara ve İstanbul'da ulaşım sıkıntısı çekiyor

CHP'li İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri halka hizmet edip, ölümcül koronavirüsle mücadele etmek yerine vatandaşa zorluk çıkarma stratejisi güdüyor.

Devletin toplum sağlığını korumadaki çabası ve aldığı tüm önlemlere karşın, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tam aksini yaptı.

İBB, BİLİNÇLİ OLARAK TOPLUMUNU SAĞLIĞINI RİSKE ATIYOR!

Sabah'ın aktardığı habere göre; İstanbul'da toplu taşıma araçları metro, metrobüs ve otobüs sefer sayılarını azaltıp 30 hattı da tamamen iptal eden İBB yönetimi toplum sağlığını tehlikeye atmaktan çekinmedi. Vatandaşı tek tük ve sefer saat aralıkları seyrek olan toplu taşıma araçlarına mecbur bıraktı. 

SEFERLERİ AZALTTI, VAGON SAYILARINI YARI YARIYA DÜŞÜRDÜ

Metro seferlerini de kısıtlayan CHP'li yönetim ayrıca vagon sayılarında da azaltmaya giderek 8'li vagonları 4'e düşürdü. Sefer aralıkları ise 7 ila 14 dakika aralıklarla yapıldı. Bu durum da uzun kuyrukların ve kalabalığın oluşmasına neden oldu.

ABB, İBB'NİN PARALELİNDE HAREKET EDİYOR

Pandemi sonrası toplum sağlığını korumak amacıyla açıklanan genelgelere kulaklarını tıkayan bir diğer CHP'li belediye ise Anakara Büyükşehir Belediyesi (ABB) oldu. Sefer sayıları azaltılınca Ankaralılar da İçişleri Bakanlığı genelgesine aykırı olarak sosyal mesafe umursanmadan seyahat etme zorunda bırakıldı. 

OTOBÜSLER GECİKİYOR, HALK ÖFKELİ!

Ankaray, Başkentray ve metro seferlerinde de düzeltmeye giderek sefer aralığını açtı vagon sayısını düşürdü. İstanbul'da bazı bölgelerde önceden 10 dakikada bir gelen İETT otobüslerinin şimdi 45 dakikada gelmesi vatandaşı çileden çıkardı.

Bakın vatandaş ne demiş:

Ahmet Şahin: Sultanbeyli'de sürekli 18V hattına biniyorum. 15-20 dakikada bir gelirdi. Şimdi 45 dakikayı buluyor.

Eyüp Varsal: Saat 13:00'de meydanda otobüs yok. 1 saat bekledim. Yürüyerek işe gittim

Poyraz Çakır: Otobüs çilesi çekiyoruz.

Gülçin Taylı: Bu vatandaşa eziyettir.

Hüseyin Türkan: Bir yerden bir yere gitmek için hem uzun süre bekliyoruz.

Atilla Bük: Seferler azaltıldı. Acilen hem otobüs hem de sefer sayısının arttırılması gerekir.

Etiketler : Ankara İstanbul büyükşehir belediye hizmet koronavirüs İETT ABB CHP İBB Ekrem İmamoğlu Mansur yavaş
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX