0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ağustos 2021 Cuma 12:30:00 - Güncelleme:13 Ağustos 2021 Cuma 15:09:00

Başkan Erdoğan sel bölgesinde: Küllerimizden yeniden ayağa kalkacağız

Sel bölgesinde incelemelerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Şunu çok açık, net söylüyorum, Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız.' dedi.

Erdoğan, 11 Ağustos'ta Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda sel ve su baskınlarının meydana geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde cuma namazı için Yeni Cami'ye gittiği sırada kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı otobüsünden hitap eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizi selamlamadan geçmeyim istedim. Şunu çok açık, net söylüyorum, Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız. Hiç merak etmeyin evelallah bu millet hiçbir zaman çömelmedi, yine çömelmeyeceğiz. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız ve süratle en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içerisinde olacağız. Bugün İçişleri Bakanım, Ulaştırma Bakanım, Çevre ve Şehircilik Bakanım hep birlikte buradayız. Yerinde değerlendirmeyi yapacağız."

Erdoğan, diğer bölgelerde de bakanların ve milletvekillerinin bulunduğunu dile getirerek, tespitlerin ardından gerekli adımların atılacağını bildirdi.

"Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız. İnşallah en kısa zamanda bütün mağduriyetleri süratle gidermenin gayreti içinde olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Sinop'tan Kastamonu'nun Abana ilçesine geçti. Burada otobüsten halkı selamlayarak hitap eden Erdoğan, "Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapacağız. Hep söyleriz ya 'Küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız'. Hiç merak etmeyin. Evelallah, bu millet hiçbir zaman çömelmedi yine çömelmeyeceğiz. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız. İnşallah en kısa zamanda süratle bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yerinde değerlendirmeler yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğer bölgelerde de yine bakan arkadaşlarım var. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber bölgedeyiz. Buralardaki tespitlerimizi yaptıktan sonra adımlarımızı atacağız" dedi.

Etiketler : CumhurbaşkanI Yeni Cami Batı Karadeniz bölgesi Sel bölgesi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX