0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2021 Pazartesi 22:07:00 - Güncelleme:21 Eylül 2021 Salı 00:40:00

Başkan Erdoğan: Bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladımız yoktur

Kaynak: AA

ABONE OL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İster DEAŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz tek bir evladımız yoktur." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki Yeni Türkevi Binasında TURKEN Vakfı heyetini kabulünde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "İster DEAŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz tek bir evladımız yoktur." ifadelerini kullandı.

"MÜLTECİLERE DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER"

Erdoğan'ın ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, konuşma yaptı. Guterres, "Korunmaya muhtaç mültecilere desteğiniz için size içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Sonrasında ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açılış duası yaptı. Duayla birlikte kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

"TÜRKİYE BİR BAŞYAPIT ORTAYA ÇIKARDI"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye, bu eserle beraber büyüklüğünü, birikimini ve artan gücünü yansıtan bir başyapıt ortaya çıkardı. Birleşmiş Millerler (BM) binasının tam karşısında bu önemli yapıyı hayata geçirmemiz ayrı bir anlam taşıyor.

"DAHA ADİL BİR DÜZENİ SAVUNUYORUZ"

Dünya beşten büyüktür diyerek çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü daha kapsayıcı ve daha adil bir düzeni savunuyoruz. Türkevi binamız Birlemiş Milletler'e (BM), çok taraflılığa, adalete ve barışa olan inancımızın da bir sembolüdür.

"TÜRKEVİ BİNAMIZIN KAPILARI HERKESE AÇIKTIR"

Türkevi ABD'de yaşayan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza, akraba ve dost topluluklara da yeni bir çatı olacaktır. 2023'e giden süreçte Türkevi binamız uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır. Türkevi binamızın kapıları herkese açıktır. Büyüyen, gelişen ve güçlenen Türkiye'nin diplomatik ağırlığının ve vizyonunun nişanesini işte burada yükselttik.

Açılışa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile yabancı ülke temsilcileri ve davetliler katıldı.

Etiketler : başkan erdoğan abd New York türkevi binası turken
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX