0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Nisan 2024 Çarşamba 20:51:00 - Güncelleme:10 Nisan 2024 Çarşamba 20:51:00

Başkan Erdoğan'dan İsmail Heniyye'ye taziye telefonu: İsrail hesap verecek

Başkan Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu hayatını kaybettiği saldırı sonrası telefonla arayıp taziyelerinkileri iletti.

"İSRAİL HESABINI VERECEK"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Heniyye'ye üç çocuğu ve üç torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, İsrail'in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.

Saldırıda Haniye'nin ailesinden araçta bulunan herkesin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği aktarıldı.

Sağlık kaynakları, saldırıda Haniye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'ye üç çocuğu ve üç torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye ile görüşmesinde, İsrail'in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

Hamas liderinin ailesine alçak saldırı: Heniyye'nin 3 oğlu şehit oldu

Türkiye'den Hamas lideri Heniyye'ye başsağlığı: İsrail ailesini katletti

"Mescid-i Aksa uğruna canlarını feda ettiler"

Etiketler : Başkan Erdoğan Hamas İsmail Heniyye Başsağlığı Gazze İsrail
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX