0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2021 Perşembe 07:30:00 - Güncelleme:21 Ekim 2021 Perşembe 08:14:00

Miçotakis'i mecliste topa tuttular: Türkiye'ye karşı savaş çığırtkanlığı yapıyorsun!

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

Yunanistan'da muhalefet, Başbakan Miçotakis'i halkı Türkiye'ye karşı savaşa kışkırtmakla suçladı. Yunanistan'da yapılan araştırmalar halkın yüzde 43'ünün Türkiye ile savaş olacağına inandığını gösterdi.

Yunanistan'da Miçotakis hükümetinin savunma politikaları ülkede tepki çekiyor. Muhalefet, Başbakan Miçotakis'i Türkiye'ye karşı savaş çığırtkanlığı yapmakla suçluyor.

TRT Haber'in haberine göre, hükümetin halkı savaş psikolojisine soktuğuna ilişkin sert eleştiriler yapılıyor.

Syriza partisi lideri Aleksis Çipras, Fransa ve ABD ile yapılan anlaşmalara karşı olduğunu ifade ederken, Mera 25 Partisi lideri Varufakis, Başbakan Miçotakis'in halkı ekonomik açıdan desteklemek yerine korku politikası ile beslediğini söyledi.

HALKIN YÜZDE 43'Ü TÜRKİYE İLE SAVAŞ OLACAĞINA İNANIYOR

Yapılan bir kamuoyu araştırması da halkın savaş beklentisini ortaya koydu.

Open TV'nin yaptırdığı ankete göre, Yunanistan'da halkın yüzde 43'ü Türkiye ile savaş olacağına inanırken yüzde 45'i ise "savaş olur mu?" sorusuna "hayır" yanıtını verdi.

Atina yönetiminin savunma anlaşmalarını protesto eden bazı gruplar da sokaklara indi. "Fransa-Yunanistan anlaşmasına hayır" pankartı taşıyan protestocular, ABD'nin ülkede askeri üs kurmasına da tepki gösterdi.

Etiketler : Open TV Yunanistan Miçotakis
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX