0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Kasım 2018 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:04 Kasım 2018 Pazar 00:00:00

Merkel’in ortağı zor durumda

Almanya’da eyalet seçimlerinde yaşanan hezimet, Angela Merkel hükümetinin büyük ortağı SPD’yi de karıştırdı. Parti üyeleri, genel başkan Andrea Nahles’ten görevi bırakmasını istedi. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve koalisyon ortağı partilerin eyalet seçimlerinde büyük oy kaybına uğraması, liderlik tartışmalarını alevlendirdi. Merkel sonuçlar nedeniyle, liderliğini yaptığı Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) aralık ayında düzenlenecek kurultayında genel başkanlığa aday olmayacağını ve 2021 yılında da siyaseti bırakacağını açıkladı. Merkel’in ardından koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles’de büyük baskı altında. Parti yönetimi erken kurultay yapılmasını isterken Nahles, bu talepleri eleştirdi. 

'BU TALEP SAÇMALIK'

Nahles, “Eğer bu işi doğru bir biçimde yapmak istiyorsak, gelecek yıla kadar zamana ihtiyacımız var. Şimdi düşünüp taşınmadan her şeyi yıkıp geçmek, saçma olacaktır” dedi. Partide Nahles’i eleştiren isimlerden biri olan gençlik teşkilatı Jusos'un lideri Kevin Kühnert, parti yönetiminin aksine kurultayın öne çekilmesi gerektiğini söyledi. 

KAYBEDECEK ZAMAN YOK

Kühnert gazetecilere yaptığı açıklamada “Koalisyonun kırılgan bir durum içerisinde bulunduğunu ve kaybedecek zaman olmadığını” vurgulayarak, “Parti programı 600 delegeyle birlikte bir an önce ele alınmalı” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX