0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Temmuz 2021 Çarşamba 15:26:00 - Güncelleme:14 Temmuz 2021 Çarşamba 15:26:00

Londra'daki toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu sürecek

İngiliz halkı 19 Temmuz itibarıyla koronavirüse ilişkin tüm tedbirlerin kalkmasını beklerken, Londra Belediyesi'nden farklı bir karar geldi. Belediye Başkanı Sadık Han, kent genelindeki tüm toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun süreceğini kaydetti.

İngiltere'de koronavirüs tedbirlerinin 19 Temmuz itibarıyla tamamen kaldırılacağının açıklanmasının ardından Londra Belediye Başkanı Sadık Han'dan yeni bir açıklama geldi. Tedbirlerin, Özgürlük Günü olarak anılan 19 Temmuz'da kaldırılacağını yineleyen Han, toplu taşıma araçlarında maske kullanımı zorunluluğunun ise süreceğini belirtti.

Aksam.com.tr'nin The Sun'dan aktardığı habere göre, Londra'daki maske zorunluluğun, kent genelinde faaliyet gösteren metro, otobüs ve tren gibi tüm toplu taşıma araçlarında uygulanacağı bildirildi.

"Maske zorunluluğu en basit ve en güvenli seçenek"

Maske zorunluluğunun "en basit ve en güvenli" seçenek olduğunu ifade eden Han, "Maskeleri zorunlu tutarak Londralıların ve ziyaretçilerin, şehrimizin sunduğu imkânlardan en iyi şekilde yararlanmaları için güvence verirken, öte yandan kahraman ulaşım çalışanlarımızı koruyacağız." diye konuştu.

Avam Kamarası'ndan maske zorunluluğuna eleştiri

Avam Kamarası Lideri Jacob Rees-Mogg, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Her iki aşıyı da yaptırdıysanız, hastalığı bulaştırma riskiniz azdır. Yani bir bakıma, bir maske takarak olduğu kadar aşı yaptırarak da toplumsal anlamda üzerinize düşeni yapmış olursunuz. Bu yüzden bunun kişisel bir seçim olduğunu düşünüyorum."

Vakalardaki artış

Uzmanlar, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı, Delta varyantının neden olduğu koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle maske zorunluluğunu 19 Temmuz'dan sonra da sürdürmeye çağırdı.

İngiltere'de son 24 saatte 36 bin 660 pozitif vaka kaydedildi. Bu sayı, son altı ayın en yüksek rakamı olarak kayıtlara geçti. Öte yandan günlük vefat sayısı ise 50 olarak açıklandı.

Etiketler : koronavirüs tedbirleri ingiltere korona Boris Johnson Delta varyantı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX