0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Kasım 2018 Salı 01:02:00 - Güncelleme:20 Kasım 2018 Salı 01:03:00

IOC üyesi el-Sabah istifa etti

IOC üyesi Şeyh Ahmed el-Fahad el-Sabah, hakkındaki "belgede sahtecilik" soruşturması nedeniyle görevinden "geçici" olarak ayrıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi Şeyh Ahmed el-Fahad el-Sabah, İsviçre'de hakkında başlatılan "belgede sahtecilik" soruşturması nedeniyle görevinden "geçici" olarak istifa etti.

El-Sabah'ın ofisinden yapılan açıklamada, "belgede sahtecilik" yaptığı gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturmadan dolayı el-Sabah'ın, IOC üyeliğinden ve Olimpik Dayanışma Komisyonu'nu başkanlığından "geçici" olarak istifa ettiği bildirildi.

Açıklamada, el-Sabah'ın suçlamaları şiddetle reddettiği belirtilerek, bunların ardında Kuveyt'teki siyasi hiziplerin olduğu savunuldu.

Ayrıca el-Sabah'ın IOC'deki görevlerine en yakın zamanda yeniden dönmeyi umut ettiği kaydedildi.

Uluslararası spor camiasının en etkili şahsiyetlerinden kabul edilen ve 26 yıldır IOC üyesi olan el-Sabah'ın İsviçre'de 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

El-Sabah, hakkında çıkan rüşvet iddiası sonrası Nisan 2017'de Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Asya Futbol Konfederasyonundaki (AFC) görevinden çekilmişti.

El-Sabah, Kuveyt Enerji Bakanı olarak da görev yapmıştı.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX