0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Ocak 2019 Pazartesi 15:19:00 - Güncelleme:28 Ocak 2019 Pazartesi 15:20:00

İngilizlere mektup yazdı: Altınları Maduro’ya göndermeyin

Venezuela’da kendini devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı muhalif lider Juan Guaido, İngiltere Başbakanı Theresa May ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney’e bir mektup göndererek, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ülkesinin İngiltere Merkez Bankası’nda bulunan altın rezervlerine erişimine izin verilmemesini istedi.

TM Dijital Haber Merkezi

Venezuela’da kendini devlet başkanı ilan eden Guaido, İngiliz yetkililere bir mektup göndererek, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun ülkesinin İngiltere Merkez Bankası’nda bulunan altın rezervlerine erişimine izin verilmemesini istedi.     

Reuters’da yer alan habere göre, mektubunda Maduro yönetimi yetkililerinin altınları satmak ve gelirini Venezuela Merkez Bankası’na taşımak istediğini belirten Guaido, “Sizden bu gayri meşru işlemi durdurmanızı istemek için yazıyorum. Bu para transfer edilirse, Nicolas Maduro'nun meşru olmayan rejimi tarafından Venezuela halkına gaddarca davranmak ve baskı yapmak için kullanılacak” ifadelerini kullandı.

“İngiltere, Venezuela'ya ait altınları transfer etmedi” iddiası

ABD merkezli Bloomberg kanalında yer alan haberde, Venezuela Merkez Bankası’nın, İngiltere Merkez Bankası’ndaki 8 milyar dolarlık altın rezervinden 1,2 milyar dolarlık kısmını transfer talebinin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın baskıları nedeniyle reddedildiği ileri sürülmüştü.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ise, İngiltere’nin Juan Guaido’nun Venezuela için doğru kişi olduğuna inandıklarını belirterek, "Nicolas Maduro'nun Venezuela'nın meşru lideri olmadığı açık.” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX