0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Temmuz 2021 Pazartesi 15:33:00 - Güncelleme:26 Temmuz 2021 Pazartesi 15:33:00

Gannuşi: Türkiye örneğinden aldığımız ders, darbe girişiminde sokağa çıkmamız gerektiğini öğretti

Tunus Parlamentosu Başkanı Gannuşi, ülkesinde yaşanan darbe ile ilgili konuştu. Darbenin arkasında “BAE medyasının etkisi” olduğunu belirten Gannuşi, “Türkiye örneğinden (15 Temmuz 2016) aldığımız ders, bize bir darbe girişimi olduğunda sokaklara çıkmamız gerektiğini öğretti.” dedi.

Tunus Parlamentosu Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in generalleri yanına çekerek ülke yönetimine el koymasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşananların açık bir şekilde "darbe" olduğunu dile getiren Gannuşi, "Bu darbenin arkasında BAE medyasının etkisi olduğu su götürmez bir gerçektir." dedi.

Aksam.com.tr'nin TRT Arabi'den aktardığı habere göre, darbe girişiminin başladığı andan itibaren Parlamento Binası'nın önünde olduklarını belirten Raşid Gannuşi şunları kaydetti:

"Darbeyi kesin bir dille reddediyoruz. Türkiye örneğinden (15 Temmuz) aldığımız ders, bize bir darbe girişimi olduğunda sokaklara çıkmamız gerektiğini öğretti."

"Darbe, ülkedeki mevcut sorunları katlayarak büyütecek"

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in son iki yıllık süreçte "siyasi çoğulculuk" karşıtı hamlelerde bulunduğunu belirten Gannuşi, "Kays Said'in bu son girişiminin Tunus'a herhangi bir iyilik getirmesine imkân yok. Başkanı olduğum Parlamento'nun kapıları yüzüme kapandı. Darbe, ülkedeki sorunları çözmek bir yana, onları daha da büyütecek bir girişim oldu." diye konuştu.

Etiketler : Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said Darbe Nahda Hareketi Lideri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX