0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:19 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00

Duvar intikamı

ABD Başkanı, hükümet krizinden sorumlu tuttuğu Demokrat Partili Nancy Pelosi’nin yurtdışı gezisini, askeri uçak vermeyerek iptal etti. Ardından Pelosi’yle “İstersen ticari uçak kullan” diye alay etti.

Başkan Donald Trump’ın Meksika sınırına örmek istediği duvar için istediği 5.7 milyar dolarlık bütçe, Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat Partili üyeler tarafından reddedildi. Bunun üzerine ABD Başkanı, 27 gün önce federal hükümetin bir kısmını kapattı. Trump, bu süreçten sorumlu tuttuğu Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi’den intikam almak için eline geçen fırsatı da kaçırmadı. 

BİR SAAT ÖNCE İPTAL 

ABD Başkanı Pentagon’a verdiği emirle, Nancy Pelosi’nin Belçika ve Afganistan’a düzenlemeyi planladığı geziye askeri uçakla çıkmasını engelledi. Trump’ın kararının geziden bir saat önce duyurulması, Pelosi ve geziye katılacak çok sayıda Kongre üyesinde büyük şoka neden oldu. Donald Trump ardından bir mektup yazarak Pelosi’yle adeta alay etti. Trump, sosyal medya hesabında yayınladığı mektupta, “Üzülerek ifade etmeliyim ki, Brüksel ve Afganistan seyahatleriniz hükümetin kapalı olması nedeniyle ertelenmiştir. Kapatma sona erdiğinde 7 günlük gezinizi yeniden planlayacağız. 800 bin federal çalışanın ücret alamadığı bir durumda eminim siz de bu halkla ilişkiler organizasyonunuzun ertelenmesi konusunda mutabık kalırsınız” dedi. ABD Başkanı ayrıca Pelosi’ye, gezisini ticari bir uçak kullanarak yapabileceğini söyledi. 

MELANIA TATİLE UÇTU 

Pelosi’nin uçağının iptal edilmesinden birkaç saat sonra başkanın eşi Melania Trump’ın devlete ait uçakla hafta sonu tatili için Florida’ya gittiği belirtildi. Bu arada Pelosi de Trump'a, 29 Ocak'ta Temsilciler Meclisi’nde yapmayı planladığı ulusa sesleniş konuşmasını, hükümetin kapalı olması nedeniyle ertelemesi için mektup göndermişti.

Davos’a kimseyi yollamıyor 

Trump, 'Demokratlar yüzünden’ katılmayacağını açıkladığı İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu’na ABD heyetinin katılımını da durdurdu. ABD Başkanı’nın heyetinin seyahatini “hükümetin kapalı olması” gerekçesiyle iptal ettiği bildirildi. 

Anketlerle oynadık

ABD Başkanı’nın eski avukatı Michael Cohen, 2016 yılındaki başkanlık seçiminden önce anket sonuçlarının Trump lehine manipüle edilmeye çalışıldığı iddialarını doğruladı. Cohen, Trump’ın ekibinin isteği üzerine, adayların belirlenmesini sağlayan ön seçim kampanyasının başlamasından önce yapılan 2 anketin sonuçlarıyla oynandığını söyledi. ABD basını, Cohen’in bu amaçla bir şirkete 50 bin dolar önerdiğini öne sürmüştü.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX