Bakan Fidan'dan net mesaj: Kıta sahanlığı bizim kırmızı çizgimizdir

Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2024 Salı 13:10:00

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2024 Salı 13:10:00

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da mevkidaşı Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, Miçotakis ziyareti ile ilgili, "'Denizparkı' konusundaki endişelerimizi ifade ettik. Kırmızı çizgimiz olan kıta sahanlığı ihlalini kabul etmeyeceğimizi ilettik." ifadesinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış.

İsrail'in binlerce masum Filistinliyi sistematik şekilde öldürmesi, milyonlarca insanı yerlerinden etmesi soykırım fiilidir.

Bizim İsrail'e giderek daha fazla uluslararası meşru baskıyı artırmamız gerekiyor yoksa Netanyahu kendi ile birlikte bütün bölgeyi yakma konusunda hiçbir teredüt göstermeyecek.

Her iki taraf da bütün sorunları uygun zeminlerde en açık şekilde konuşabiliyorlar.

'Denizparkı' konusundaki endişelerimizi ifade ettik. Kırmızı çizgimiz olan kıta sahanlığı ihlalini kabul etmeyeceğimizi ilettik