0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Kasım 2020 Cumartesi 11:46:00 - Güncelleme:07 Kasım 2020 Cumartesi 12:10:00

Azerbaycan 16 köyü daha Ermeni işgalinden kurtardı

Azerbaycan ordusu zafere ilerliyor: 16 köy daha Ermenistan işgalinden kurtarıldı

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Twitter mesajlarıyla Dağlık Karabağ savaşında gelinen son noktaya ilişkin bilgi verdi.

Aliyev'in açıklamasına göre, Azerbaycan birlikleri Fuzuli'nin Yukarı Veyselli, Yukarı Seyitahmetli, Gorgan, Üçüncü Mahmutlu, Gacar ve Divanalılar, Cebrail'in Yukarı Mezre ve Yanarhac, Gubadlı'nın Gezyan, Balasoltanlı ve Merdanlı, Zengilan'ın Beşdeli, Hocalı'nın Karabulak ve Moşhmaat, Hocavend'in Atagut ve Tsakuri köyleri işgalden kurtardı.

27 Eylül tarihinde başlayan çatışmalarda Azerbaycan adım adım zafere gidiyor, bugüne kadar dört şehir ve 200'ü aşkın köy Ermenistan'dan geri alındı.

AZERBAYCAN ORDUSU ARTIK HOCALI'DA, BÖLGENİN İLK KÖYLERİ KURTARILDI

Aliyev, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Füzuli'de 6, Cebrail'de 2, Gubadlı'da 3, Zengilan'da 1, Hocalı'da 2, Hocavent'te de 2 köyün kurtarıldığını duyurdu.

ERMENİSTAN'IN SİVİLLERE SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıları da devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ağdam'da 2 köy topçu ateşiyle saldırıya uğradı. Terter ve Ağcabedi'de de sivil yerleşimlere ateş açıldı. Azerbaycan ordusunu derhal karşı tedbir aldığı belirtildi.

Cephe hattında çatışmalar gece de devam etti. Ermeni ordusu, Ağdere, Ağdam ve Hocavent çevresinde Azerbaycan'a ait askeri mevzilere ve sivil yerleşim yerlerine ateş açtı. Azerbaycan ordusunun karşı taarruza geçmesi üzerine düşman, asker ve silah kaybederek geri çekildi. Ermenistan Özel Kuvvetleri'ne ait bir birlik kuşatılarak etkisiz hale getirildi. Ermenistan'ın 178'inci bağımsız keşif taburu da askeri personelinin yarısını kaybetti.

Ermenistan saldırıları nedeniyle 27 Eylül'den bu yana 92 Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti.

Etiketler : 0
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX