0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mayıs 2016 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:23 Mayıs 2016 Pazartesi 00:00:00

Dünya vicdani zirvesi

İnsani yardım alanındaki sorunlara çözüm yolu bulunmasının amaçlandığı “Dünya İnsani Zirvesi” 23-24 Mayıs'ta 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek.

İnsani yardım alanındaki sorunlara çözüm yolu bulunmasının amaçlandığı “Dünya İnsani Zirvesi” 23-24 Mayıs'ta 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban-Ki mum'un girişimiyle, BM insani işler eşgüdüm Ofisi (UNOCHA)'nın organizasyonunda yapılacak zirvede, insani alanda yaşanan sorunlara çözüm yolları bulunması amaçlanıyor. 
Bu toplantıda 7 yuvarlak masa toplantısı, 15 özel oturum ve 120'ye yakın yan etkinlik düzenlenecek. 
Bu güne kadar insani alanda yaşanan sorunlara bir çözüm bulmadıkları için, dünyada Müslümanların katledilmesini sessizce izledikleri için bugünkü başlığım “Dünya VİCDANİ Zirvesi” 

Terörün yükünü sırtlanan, 3 Milyon sığınmacıyı ülkesinde misafir eden Türkiye'de gerçekleşiyor bu zirve. Bu gibi toplantıların Türkiye'ye tek faydası “Müslüman ülkeler arasında liderliği yapan tek ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan” gerçeğini tüm dünya müslümanlarının görüyor olması.UNOCHA bu organizasyonunda harcanan paralarla bile çadırlarda yaşayan binlerce sığınmacıya ciddi destekler verebilirdi. 

Cenevre toplantılarını unutmadık, her toplantı sonrası katledilen Müslümanların sayısı hep artıyor. 
Katil Esad ile diyalog çağrısı yapanlar,  bugün bu toplantılarda Hazar Denizi’ndeki günlük savaş maliyetinin 30 Milyon Dolar olduğunu da tekrar hatırlamalı. 

Bu toplantıya katılanlar Katil Esad'a destek vermek amacıyla Suriye'de Binlerce Müslümanı katleden Putin, Türkiye'nin hava sahalarını ihlal etdikden     sonra takındığı tutumuda eleştirmeli. 

Putin'in sivilleri öldürmek için harcadığı paralar hatırlatılmalı. 

Her bir savaş uçağının 1 saatlik uçuş masrafı 12 bin dolar ve her bir helikopterin de 1 saatlik uçuş masrafı 3 bin dolar. Uçuşlar için günlük maliyet 750 bin dolar. Askeri personelin günlük maliyeti 440 bin dolar. Akdeniz’de gemilerin güvenlik için tutulma maliyeti günlük 200 bin dolar. Lojistik, istihbarat, iletişim ve teknik destek maliyeti ise günlük 250 bin dolar. The Moscow Times, günlük 2,4 milyon doları bulan rakamın minimum olduğunu, gerçekte bu rakamın 4 milyon doları geçtiğinide toplantıda alenen açıklamalı. 
Türkiye'nin sığınmacılar için harcamış olduğu 8 Milyar doların hesabını kim verecek ? 

Avrupa halen vizesiz seyahatler için terör şartları koymaya devam ederken, kendi ülkelerinde barındırdıkları teröristlerin onlara ne kadar maliyeti olacak ? Yakın bir zamanda izleme sırası bize gelecektir. 
Bu toplantılardan çıkacak sonuç 'sıfır'

Onlar bir yandan insalıktan bahsederken, diğer yandan da kendi ülke ekonomilerindeki yaşanan ekonomik daralmadan bahsedecekler.

Türkiye'ye ekonomik destek sözü verip de tutmayanlara verilecek en güzel cevap sınırları açıp onları yollamak olacaktır. Suriyeli sığınmacılar Türkiye'den bot ile kaçarken onları ülkemizde zorla tutmamız çok manidar. Türkiye'de kalmak istemediklerini açık açık söyleyenlere neden zorla para harcıyoruz ? 

Gönüllü kalanlar zaten yeterince destek alıyor ? Bu Avrupa'ya kaçmak isteyenleri bugün ülkemizde zorla tutuyoruz ya yarın bugün “Ben gidecektim, siz yollamadınız “ derlerse şaşırmayın. 

Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede şu mesajı vermeli: “İnsani olmayan tutumlar, bugün bizi burada bir araya getirdi. Herkes vicdani bir çözüm bulsaydı zamanında, ne savaş maliyetleri ülke ekonomilerine ağır bir darbe vururdu ne de dünyada binlerce masum sivil ölürdü. Terör'ün en ağır bedelini ödeyen Türkiye 8 Milyar doların üzerinde bedel ödemeye devam ediyor. Türkiye terör bedeli ödemeye devam ederken sizin ekonomileriniz daralıyor, Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Ekonomilerinizin normalleşmesini istiyorsanız, 
MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRMEKTEN VAZGEÇİN.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX