0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Nisan 2022 Cumartesi 09:58:00 - Güncelleme:09 Nisan 2022 Cumartesi 09:58:00

Saçkıran en sık gençleri etkiliyor

Son günlerde Will Smith'in eşinin hastalığı olarak duyulan, halk arasında saçkıran olarak da bilinen Alopesi, en sık karşılaşılan sağlık sorunları arasında yer alıyor.

Toplumda alopesi areata ile yaşam boyu karşılaşma riskinin yüzde 2 olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, "Alopesi areata, saç, sakal, bıyık, kaş, kirpik bazen de göğüste, sırtta, bacak ve kollarda görülebilen, ani başlangıçlı, kalıcı olmayan kıl dökülmeleri ile karakterize bir hastalıktır. Toplumdaki yaygın inanışın aksine bulaşıcı değildir. Alopesi sıklığı 100 bin kişide ortalama 20'dir. En sık görülme yaşı ise 25-36 arasındadır" açıklamasında bulundu. Alopesi areatanın sebebinin tam olarak bilinmese de ailede öyküsü olanların alopesi areata sorunu ile karşılaşma oranının yüksek olduğunun altını çizen Dermatoloji Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, "Otoimmün hastalıklar, kişinin kendi bağışıklık sisteminin kendi dokularına karşı olan toleransını kaybetmesi sonucu görülen hastalıklar olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle gençlerde görülüyor. Vitiligo, atopik dermatit, otoimmün tiroid hastalıkları, lupus gibi romatolojik hastalıklar, diyabet, pernisiyöz anemi gibi diğer otoimmün hastalıklarla birliktelik gösterebiliyor" şeklinde konuştu.

Etiketler : alopesi areata will smith saçkıran
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX