0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ağustos 2021 Salı 17:30:00 - Güncelleme:10 Ağustos 2021 Salı 17:30:00

İkiz mutluluk

Kemik iliği kan üretmediği için ölümle burun buruna gelen 15 yaşındaki Ali İmran, ikizi Muhammet Ensar sayesine hayata tutundu.

İkizinden nakledilen ilikle sağlığına kavuşan Ali İmran, 'Kardeşim sayesinde ikinci hayatımı yaşayacağım' dedi.

TEDAVİLER SONUÇ VERMEMİŞTİ

Gaziantep'te yaşayan 15 yaşındaki Ali İmran Ataş'a kemik iliğinin kan üretemediği "aplastik anemi" hastalığı teşhisi konuldu. Ali İmran, yaklaşık 4 ay hastanede tedavi gördü. Uygulanan tedaviye karşılık vermeyince doktorlar Ali İmran'a acil olarak kemik iliği nakli yapılmasına karar verdi.

SAĞLIKLI YAŞAMA 'MERHABA'

Ali İmran'ın ikizi Muhammet Enes'ten alınan kan örneğinin yüzde 100 uyumlu olması üzerine, ilik nakli gerçekleştirildi. Sağlıklı yaşama ikizi sayesinde "merhaba" diyen Ali İmran "Çok farklı ve güzel bir duygu, ikizimden nakil olmam. İkinci hayatımı yaşayacağım onun sayesinde" dedi.

Muhammet Ensar Ataş "Güzel zamanlar bizi bekliyor. Beraber koşacağız, okula gideceğiz, sevineceğiz" dedi.

Baba İmam Ataş, "Allah'ım derdi veriyor ama dermanını da veriyor. Allah'a şükür her şey yolunda gitti ve bugün taburcu oluyoruz" diye konuştu.

Etiketler : ilik nakli ikiz mutluluk
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX