0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:30 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00

Erdoğan'dan 3 müjde birden

Başkan Erdoğan, nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2.5'e indireceklerini söyledi. Soma Işıklar beldesindeki 2 bin 400 maden işçisi, TKİ kadrosuna alınacak. SMA ilaç bedelini devlet ödeyecek. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'na katılarak, partililere hitap etti. Bir yandan seçim hazırlıkları, diğer yandan Türkiye'nin ve milletin meselelerinin çözümü için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Erdoğan, “Her fırsatta milletimizin hayatını kolaylaştıracak, sanayicimizin, esnafımızın, çiftçimizin, üreticimizin, emeklimizin, velhasıl toplumun her kesiminin derlerine derman olacak adımlarla ilgili müjdelerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” diye konuştu. 

NİŞASTA BAZLI ŞEKER KOTASI 

Erdoğan, nişasta bazlı şeker kotalarına ilişkin, “2001 yılında yayınlanan Şeker Kanunu'nda, nişasta bazlı şeker kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz bu kotayı geçtiğimiz yıl yüzde 5'e düşürmüştük. Şimdi bir adım daha atıyor ve nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2.5'e indiriyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan nişasta bazlı şeker kullanımını oldukça düşük bir seviyeye çekmiş oluyoruz. Halkımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabilmesi için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

SOMALI İŞÇİLERE TKİ KADROSU  

Türkiye'deki kömür madenlerine de değinen Erdoğan geçen yıl 101.5 milyon ton üretimle cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını söyledi. Erdoğan şunları söyledi: “Ülkemizin şu anki kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. “Manisa Soma'daki kömür madenlerinde çalışan kardeşlerimize bir müjde vermek istiyorum. Soma Işıklar bölgesinde rödovans usulü ile çalıştırılan ve yılda 6 milyon ton kömür çıkartılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzeredir. Bu madenler önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumumuza ait bir şirket tarafından işletilecektir. Halen bu madenlerde çalışan 2 bin 400 işçimizin tamamı da Türkiye Kömür İşletmeleri'nin şirketinde kadrolu olarak ve aynı şartlarda maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir. Soma'daki yeni işletmeye açılacak ve 351 milyon ton rezervi bulunan sahalarda yatırımcılarımızın 10 bin kişiyi istihdam etmesini bekliyoruz.” 

SMA  İLAÇ BEDELİ DEVLETTEN

SMA hastalarınına da ilaç bedeli müjdesi veren Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Daha önce bu hastalığın kontrol altında tutulmasında kullanılan ve gerçekten çok pahalı olan ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunu çözmüştük. Şimdi aynı hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil ettik. Bununla ilgili karar bugün komisyonda alındı, yakında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Geri ödeme kararının SMA hastalarına ve ailelerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX