0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Aralık 2016 Çarşamba 16:19:00 - Güncelleme:28 Aralık 2016 Çarşamba 16:28:00

Bakan Bozdağ kendisine 'hain' diyen CHP'li vekile sert cevap verdi

"Bu Anayasa değişikliği hainliktir. Hainlik yapıyorsunuz" diyen CHP'li vekile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sert cevap verdi.

 

Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında CHP Milletvekili Akın Üstündağ "Bu Anayasa değişikliği hainliktir. Hainlik yapıyorsunuz" dedi.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise CHP milletvekilinin sözlerine çok sert tepki gösterdi.

 

Adalet Bakanı Bozdağ "Anayasa yapmak milletin verdiği,yetkiyi kullanmaktır, görevi yerine getirmektir. Milletin emrine uymaktır. Eğer parlamentonun Anayasa yapma veya Anayasayı değiştirme yetkisini kullanmasını hainlik olarak görürseniz o zaman darbecilere sadece Anayasa yapma yolunu açarsınız. Bu fevkalade yanlıştır. Bakın kaç gündür tartışılıyor: ‘Anayasayı değiştiremezsiniz,Anayasa yapamazsınız’ Anayasayı değiştirebilir bu parlamento,  yeni anayasa yapabilir bu parlamento buna ehildir.



KABUL EDİLEMEZ

Bu parlamentoyu yeni Anayasa yapmaya ehil görmeyenler veya Anayasa’da değişiklik yapmaya ehil görmeyenler demokrasiyi hazmedememiş olanlardır. Eğer biz de demokrasiyi hazmetmiş olursak burada Anayasayı değiştirmeye hainlik diyemeyiz. Demokrat birisi bunu söyleyemez. Siz bunu söyleyemezsiniz. Demokrasiye inanan birisi parlamento Anayasa’nın verdiği yetkiler çerçevesinde vazifesini yapıyor, bir milletvekili çıkıyor buna ihanet diyor. Kabul edilebilir bir şey mi? Demokrat birinin söyleyeceği bir şey mi?



KİM YAPACAK ANAYASAYI

Kim yapacak Anayasa’yı o zaman, kim değiştirecek Anayasa’yı. O zaman ne olacak, böyle bir şey olur mu? Bu parlamento değiştirecektir. Bu Parlamento her şeyi yapmaya ehildir. Bunu açıkça ifade ediyorum. Bu düzenleme demokrasiyi güçlendiriyor, hukuk devletini güçlendiriyor, kuvvetler ayrılığını tahkim ediyor, yasama yürütmeyi birbirine karşı daha güçlü, birbirinden daha bağımsız hareket edecek hale getiriyor, kuvvetler birliğini değil, kuvvetler ayrılığını tahkim ediyor." dedi.

DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX