0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Temmuz 2021 Cumartesi 08:58:00 - Güncelleme:17 Temmuz 2021 Cumartesi 08:58:00

İsrailli siber çete Türkleri izliyor

İsrailli casus site Türkiye'yi İzlemiş. Siber izleme grubu Citizen Lab, “İsrailli bir şirket, Microsoft'a sızabilecek takip yazılımı üretti. Türkiye dahil birçok ülkede gazeteci, siyasetçi ve aktivistler hedef” uyarısı yaptı.

Siber izleme grubu Citizen Lab, "İsrailli bir şirket, Microsoft'a sızabilecek takip yazılımı üretti. Türkiye dahil birçok ülkede gazeteci, siyasetçi ve aktivistler hedef" uyarısı yaptı. Candiru adlı Tel Aviv merkezli yazılım öncelikle Microsoft'u hedef aldı. Yazılım Gmail, Skype, Telegram, Twitter ve Facebook gibi uygulamalardan da kullanıcı hesaplarına sızıyor, kamera ve mikrofonu açabiliyor. Microsoft yaptığı açıklamada, 'Şeytanın dili' adını verdiği yazılımın İngiltere, Türkiye, İspanya, Filistin, Lübnan ve Singapur'da mağdurları olduğunu belirlediklerini doğruladı, ancak bu 'siber silah'a karşı Windows'ta iyileştirme güncellemesi yaptıklarını savundu. Candiru'nun mobil cihazları, bilgisayarları ve bulut depolama sistemleri hedef aldığı belirtilirken, 16 milyon euro karşılığında müşterinin istediği herhangi bir ülkedeki 10 farklı cihazı takip etme teklifini sunduğu öğrenildi.

(Akşam)

Etiketler : siber çete casus site yazılım uyarı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX