0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Nisan 2017 Cumartesi 16:14:00 - Güncelleme:01 Nisan 2017 Cumartesi 16:21:00

Gerginlik büyüyor! Kuzey Kore'den bu fotoğraflar bugün geldi

Tank birliklerinin atışlarını izleyen Kim Jong-un görüntüleri, Kuzey Kore haber ajansı tarafından servis edildi. Hafta içinde paylaşılan uydu görüntüleri, ülke lideri Kim Jong-un'un büyükbabasının doğum gününde nükleer füze deneyeceğini gösteriyordu. Sözü edilen tarih, 15 Nisan... Facebook Twitter Linkedin Gönder

Dünyanın en yalnız ülkesi Kuzey Kore'den yeni fotoğraflar geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson tarafından dün bir kez daha nükleer faaliyetlerini durdurması için uyarılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ordunun yaptığı tatbikatı izledi.

 

Kuzey Kore'nin Merkezi haber Ajansı KCNA'nın paylaştığı fotoğraflarda, tank birliklerinin atışlarını izleyen Kim Jong-un neşeli hali dikkat çekiyor.

 

Son dönemde birçok kez füze testi gerçekleştiren ve başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin sert tepkisiyle karşılaşan Pyongyang yönetimi, yeni bir nükleer denemeye hazırlanıyor.

Hafta içi gelen uydu görüntülerinde, Kuzey Kore’nin altıncı kez nükleer bir denemeye kalkışacağını gösteriyordu. Haberlere göre, Kim Jong-un büyükbabasının doğum gününde altıncı kez balistik füze denemesi gerçekleştirecek.  Böylece Dünya 15 Nisan’da Kuzey Kore’nin nükleer  denemesine bir kez daha şahit olacak.

 

Pyongyang yönetiminin önceki hafta test ettiği füze ise, fırlatıldıktan kısa süre sonra infilak etmiş ve hezimetle sonuçlanmıştı.

 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Mart ayı içerisinde yaptığı Güney Kore ziyaretinde Pyongyang'a karşı askeri harekât dahil tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemişti. Buna karşılık, Kuzey Kore de ABD ile savaşa hazır olduğunu duyurmuştu.

Kuzey Kore’nin herhangi bir füze veya nükleer test yapması Birleşmiş Milletler tarafından yasaklanmış durumda ancak Kuzey Kore dünyayı umursamıyor. Bugüne kadar beş kez nükleer denemeye imza atan Pyongyang yönetiminin fırlattığı füze sayısı bilinmiyor.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX