0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Ağustos 2020 Pazar 10:10:00 - Güncelleme:30 Ağustos 2020 Pazar 10:24:00

Doğu Akdeniz'de üstünlük Türkiye'ye geçti! 30 Ağustos ruhu Akdeniz'de

Doğu Akdeniz'de, Türkiye'yi dışarıda bırakan tek taraflı planlar çökertildi. Hakkını arayan Türkiye üstünlüğü ele geçirdi ve dengeleri değiştirdi. Türkiye'yi ne Fransız gemilerinin, ne Yunan jetlerinin tacizleri durdurabildi. NATO ve AB, Türkiye'nin haklılığını zedeleyecek bir tepki veremedi.

Akdeniz’deki egemenlik alanı içinde sismik araştırma çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye yeni bir NAVTEX ilan etti. Türkiye ile Yunanistan arasında uzun süredir NAVTEX ilanları üzerinden gerilim yaşanıyordu. Türkiye’den önceki akşam itibariyle Anamur açıklarından Akdeniz’de atış eğitimleri için bir NAVTEX yayınlandı. NAVTEX’in süresinin 11 Eylül’de biteceği bildirildi.

KARŞILIKLI TATBİKAT

Son haftalarda Oruç Reis sismik araştırma gemisi için birçok NAVTEX yayınlanmış ve çalışma süresi uzatılmıştı. Karşılarında da Yunanistan’dan en son aralarında BAE’nin de olduğu ortak tatbikatlar gerçekleştirilmişti.

YUNAN UÇAKLARI KAÇTI

En son Yunanistan’a ait 6 F-16 uçağı Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de NAVTEX ilan ettiği bölgeye yaklaşmış, Türkiye’nin F-16 uçakları önleme yaparak Yunan uçaklarını çalışma bölgesinden uzaklaştırmıştı.

21 GEMİYLE 20 LİMAN

Milli Savunma Bakanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahları Kuvvetleri Günü kapsamında, Deniz Kuvvetleri’ne ait 21 geminin, 20 liman ziyareti icra edeceği duyuruldu. MSB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sahile mümkün olan en yakın mesafede demirleyecek olan gemilerimizde günbatımında bayrak töreni ile birlikte İstiklal Marşı okunacaktır.”

(Akşam)

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX